El Saló Nàutic de Barcelona es replega al Port Vell
 
El certamen retalla la seva durada de nou a cinc dies

12.05.2012
 
not Salon Nautico
El Saló Nàutic Internacional de Barcelona s'acomiada dels palaus firals de Fira de Barcelona. El certamen es celebrarà aquest any únicament al Port Vell de la capital catalana, on combinarà la mostra flotant amb un espai d'exposició en sec. El saló retalla també quatre dies la seva durada i avança les seves dates a setembre.
 
La crisi econòmica passa factura al Saló Nàutic, que el passat any va celebrar el seu 50 aniversari. La fira presidida per Luis Conde ha decidit reduir la seva estructura per adaptar-se "a les noves necessitats dels expositors i visitants en un entorn econòmic i sectorial difícil". A partir d'ara, el saló ja no ocuparà els pavellons del recinte firal de Gran Via i es convertirà en una mostra essencialment flotant, un format que ja utilitzen salons rivals, com els que es celebren a Cannes i La Rochelle (França), Southampton (Regne Unit) i Gènova (Itàlia).
 
El saló ha apostat també per avançar les dates de celebració de l'esdeveniment, que tindrà lloc entre el 26 i el 30 de setembre. Només cinc dies, enfront dels nou dies de durada que estaven establits fins ara. Segons fonts de l'organització, al setembre els dies són més llargs i el clima més temperat, el que pot afavorir una major presència d'aficionats a la nàutica.
 
El nou plantejament del Saló Nàutic ha estat pactat entre Fira de Barcelona i l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN), que considera que el nou format "combina la possibilitat d'atreure a més compradors amb la necessitat d'ajustar el cost de participació per als expositors".
 
La mostra flotant serà la protagonista del saló, que exhibirà les embarcacions de menys de vuit metres d'eslora en un espai fora de l'aigua situat al Moll de la Fusta. En aquesta àrea també s'instal·laran les empreses de motors i la resta de serveis i productes nàutics.
 
"En concentrar tota l'oferta al port podem mostrar també a l'aigua embarcacions de menor eslora, una demanda realitzada per molts expositors i visitants del saló, el principal objectiu de la qual continua sent dinamitzar el mercat i fomentar l'afició", ha explicat Luis Conde.

SBC-Expansión-El Mundo

TORNAR