L'èxit de l'exposició de iots de Miami mostra l'augment de la confiança en l'economia
 
La fira anual de iots de luxe de Miami Beach és considerada com un termòmetre per avaluar l'impacte de la crisi
 
11/02/2010

Miami
El nombre de visitants i l'interès que ha despertat aquest any l'exposició anual d'embarcacions d’esbarjo i iots de luxe de Miami Beach, demostra un augment de la confiança en l'economia, segons sostenen fonts del sector. La fira anual de iots de luxe de Miami és considerada com un termòmetre per avaluar l'impacte de la crisi, i aquest any el nombre de compradors potencials suggereix un canvi en la tendència dels dos darrers anys.

Els directius d'hotels de luxe com Loews, Z Ocean Hotel, W South Beach o Delano, els tres ubicats a Miami Beach, van comentar que el nombre de reserves de gent que va assistir aquest any a l'exposició de iots va augmentar notablement. La venda de iots i l'ocupació als hotels de Miami poden acostar-se a xifres de vendes i ocupació anteriors a 2008. A la fira d'aquest any, alguns minoristes van dir que la venda de iots mostra senyals que serà millor que la de 2009, tot i que encara falta molt perquè la indústria d'embarcacions d’esbarjo es recuperi.

En la glamurosa fira es van exposar 500 iots que en total costen més de 750 milions de dòlars, segons Andrew Doole, vicepresident de la mostra. Els preus oscil·len entre els 250.000 dòlars de les embarcacions més modestes i els 33 milions del iot de luxe Marathon construït a les drassanes Christensen.

L'Associació Marítima Nacional de Manufacturers (NMMA, per les seves sigles en anglès) va calcular uns 100.000 visitants al Centre de Convencions de Miami, uns 4.000 visitants més que el 2009, any en què les vendes van caure un 30%. En el 2008, les vendes ja havien patit una caiguda superior al 30% respecte al 2007. Per primera vegada en els seus 69 anys d'història, els organitzadors de l'exposició de Miami van autoritzar als minoristes exposar models d'embarcacions de temporades anteriors.

SBComunicación / Googlenews

OPINA -TORNAR