Diversos ports de la Costa Brava a les fosques durant tres dies
 
El temporal i la falta de coordinació per part de les administracions deixa a alguns ports de la Costa Brava sense cap tipus d'ajuda

14/03/2009

El temporal de neu que va causar el caos a Catalunya el dilluns 8 de març va deixar a alguns ports esportius de la Costa Brava a la seva sort durant dies. El Club Nàutic Port de la Selva, el Club Nàutic Llançà, el Club Nàutic de l'Escala i el Club Nàutic de l'Estartit entre altres han estat sense subministrament elèctric durant tres dies. La situació per a tots ells hauria estat molt més difícil de no haver activat els seus plans preventius des del primer moment.

 
“Hem estat tres dies sense subministrament elèctric des del dilluns al mig dia fins el dimecres a última hora, això sumat al temporal de vent ha fet que la situació en el nostre port fora molt complicada” comentava el gerent del Club Nàutic Port de la Selva, Domenech Gómez. “El pitjor ha estat que ningú ha contactat amb nosaltres per veure quina era la nostra situació, ningú ha trucat, no han portat ni un generador al poble, hem hagut d'arreglar-nos com hem pogut”. Un veí que es va traslladar de Barcelona a la localitat de Port de la Selva explicava com va haver d'abandonar el poble i tornar a la ciutat comtal perquè la situació era insostenible, “Tres dies sense llum, ni calefacció, ni informació, ni cap tipus d'ajuda. Vaig haver d'anar-me'n al pis que encara tinc a Barcelona” explicava Manuel Baturone.
 

detect.frio

Al port de l'Escala van córrer més bona sort, no per l'ajuda rebuda, sinó per un bon pla preventiu i sobretot pel generador d'emergència de què disposaven en les pròpies instal·lacions. El gerent del Club Nàutic de l'Escala, Raimón Roca declarava que “d'acord amb les previsions meteorològiques,  des de primera hora del dia 8 es van prendre mesures preventives per assegurar les instal·lacions”. Declaracions que xoquen amb les realitzades pel Conseller Saura sobre la deficient previsió meteorològica.

Una d'aquestes mesures va ser la de disposar d'un gran generador propi. El port va ser com un far a la foscor no per als vaixells aquesta vegada, sinó per a alguns veïns de l'Estartit. La gent del poble, desesperada i aprofitant el generador, anava a les instal·lacions portuàries per usar les dutxes, carregar els telèfons mòbils, entrar en calor, i moltes altres accions ja que el desemparament que patien era total.
 
Cal tenir en compte que als problemes ocasionats per la neu als ports, es va sumar el temporal de vent. Encara així, les instal·lacions nàutiques afectades, han sortit prou bé pels seus propis mitjans del caos ocasionat pel temporal, mitjançant plans preventius enfront de la neu i el vent, amb paciència o amb els seus propis generadors.


SBComunicación / ACPET

OPINA -TORNAR