L'ocupació del port esportiu de La Gomera baixa un 60 % en dos anys (Canàries)
 
“La causa d’aquesta dràstica reducció ha sigut l’augment de les taxes per part de l’Autoritat Portuària”. Degut això “s’ha incrementat un 40% el cost del port sense oferir nous serveis”
 
"I si el turisme no ve perquè les places del port esportiu són cares, el poble també perd, perquè ja no compren, ni mengen, ni beuen, i no lloguen cotxes"

07/03/2011
 
La Gomera
L'ocupació del port esportiu de Sant Sebastià de La Gomera ha abaixat un 60% en els últims dos anys, a causa dels alts preus que han de pagar els usuaris per l'augment de les taxes de l'Autoritat Portuària, ha assegurat el capità de Marina La Gomera, José Navarro.
 
"S'han perdut molts clients no sols forans sinó també locals, perquè s'ha incrementat un 40% el cost del port sense oferir nous serveis", ha comentat Navarro en declaracions a l'Agència Efe.
 
Un vaixell de grandària mitjana d'una persona local, que fa dos anys pagava uns 350 euros cada sis mesos, amb l'aplicació de les noves taxes ha d'abonar pràcticament el doble. Navarro afirma que els solars de Sant Sebastià estan "regats" de vaixells, perquè davant els alts preus la gent opta per portar-se'ls a casa seva.
 
Però és que Marina La Gomera ha perdut també a molts dels clients que participaven des de fa anys en el campionat de pesca d'altura Illa de La Gomera, que afronta al juliol la seva onzena edició i en el que solen participar una trentena d'embarcacions de tota Canàries.
 
"Hem perdut molts clients perquè en ser vaixells grans se'ls incrementa la taxa, ja que a partir de 12 metres d'eslora es duplica el cost, amb la qual cosa el client s’ho pensa molt a l'hora de venir", indicà Navarro. Les tripulacions d'aquests vaixells solen ser persones d'alt poder adquisitiu, que no es queden a dormir a les embarcacions sinó que s'hostatgen en hotels de l'illa.
 
El capità de Marina La Gomera recorda que Sant Sebastià viu pràcticament del turisme, que en bona part prové del port esportiu. "I si el turisme no ve perquè les places del port esportiu són cares, el poble també perd, perquè ja no compren, ni mengen ni beuen, i no lloguen cotxes", diu.
 
Fins fa dos anys, l'ocupació de Marina La Gomera de maig a desembre arribava al 100%, i en baixar a més de la meitat, l'empresa intenta ara mantenir les despeses equilibrades per a així no perdre diners. "Nosaltres no guanyem però Sant Sebastià ha perdut la possibilitat de tenir clients durant tot l'any", adverteix.
 
Segons l'Autoritat Portuària, Marina La Gomera té capacitat per amarrar 335 embarcacions per a eslora des de 6 fins a 20 metres, i disposa també d'una marina seca amb capacitat per a 30 llanxes de fins a 7 metres.
 
El seu personal està compost per uns 15 treballadors entre direcció, capitania, administració, marineria, vigilància i manteniment. Compta amb serveis com a atracades amb finger, presa d'aigua i electricitat individual, servei de marineria i vigilància 24 hores, banys i dutxes privades, gasolinera, varador, oficina de capitania, informació meteorològica, o lloguer d'embarcacions i bicicletes, entre altres.  

SBC /ABC

OPINA - TORNAR