El Port de Badalona organitzarà el Campionat del Món de la classe X-35 l’estiu de 2012
 
Es tracta d’un esdeveniment internacional d’una flota monotip de reconegut renom i qualitat, certamen avalat per la RFEV i amb el suport explícit de la Federació Catalana de Vela 
 
08/03/2011

marina-badalona
La candidatura conjunta de Marina de Badalona, el Club Nàutic de Premià de Mar i el Club de Vela Badalona, amb el suport explícit de la Federació Catalana de Vela, va ser la seleccionada per celebrar l’estiu del 2012  el Campionat del Món de la classe X-35.
Badalona3
La proposta va ser defensada per Miquel Colomer, Secretari Nacional d’X-35 i membre de la junta de la Federació Catalana de Vela, i va obtenir més suport que l’oferta de Mònaco. Entre els trets que van fer guanyadora l’opció de Badalona destaquen temes de competència i de centralitat i connexió internacional i l’adequació de les instal·lacions per acollir aquest tipus d’embarcacions i assumir la seva assistència tècnica.
 
A més a més de l’aprovació del certamen internacional a Badalona, va prosperar la candidatura de celebrar en el port de Harko de Noruega el campionat europeu, en unes dates aproximades del 25 al 30 de juny de 2012. Pel que fa al calendari del campionat del món que acollirà Badalona, la data proposada, però encara no definitiva, situaria la primera jornada de regates el 27 d’agost de 2012.  
 
Marina-Badalona_articlefull
La classe X-35 és una de les flotes monotip de més renom i qualitat del nom i una de les tres úniques modalitats de vela monotip reconegudes per la Real Federació Espanyola de Vela (RFEV), que ha avalat la celebració de l’esdeveniment a Badalona. És un model d’embarcació que compleix els requisits de l’alta competició, tot oferint unes prestacions idònies per als regatistes que ofereixen espectacle assegurat en el camp de regates, espai que es situarà en aigües de Badalona amb dos miradors excepcionals: el dic de recer i el pont del Petroli. Completen aquestes característiques òptimes per a la competició el fet que és un monotip amb un cost de manteniment i de tripulació més competitiu i assequible que altres models, ja que limita el número de professionals de l’equip a dos i fomenta la participació de no-professionals en els esdeveniments, el fa més obert a nous participants, característica molt reclamada, evidentment,  pels fabricants que poden ampliar les seves possibilitats de negoci i obrir el ventall d’esponsoritzacions.
 
Els X-35 també estan regulats per unes normes internacionals one-design en les que no es poden realitzar modificacions en el casc ni en les veles –només es permet un joc segellat per any-, de manera que es tracta de competir amb unitats totalment idèntiques, a on la diferència s’estableix en la preparació tècnica, l’experiència i la qualitat de la tripulació. Aquests factors fan que cada vegada compti amb més adeptes i que sigui força atractiva a patrons de primer nivell mundial,  que participen en esdeveniments com la Copa Amèrica, com ara l’italià Vasco Vascotto, que és  habitual en la classe X-35, que compta amb flotes molt potents a Itàlia, Alemanya, Holanda i, especialment,  Escandinàvia.
 
Sens dubte aquesta cita a Badalona és una gran ocasió  i un gran repte per al port i la ciutat que l’acull, i a la que està vinculat, i també per al Club de Vela Badalona.


SBC /Marina Badalona

OPINA - TORNAR