ANADE rebutja el sistema de gestió d'amarraments proposat per l'Associació d'Empreses Nàutiques de Menorca
 
No és de rebut que una associació empresarial, l'objectiu de la qual se suposa que és la defensa dels interessos dels seus associats, accedeixi a la gestió d'un espai públic portuari sense reunir les condicions que els han estat exigides a la resta de les marines
 
25/03/2011

Puerto Mahón (Anade)
L'Associació d'Instal·lacions Nàutic Esportives de Balears (ANADE) s'oposa que l'Autoritat Portuària de Balears (APB) cedeixi la gestió d'un centenar d'amarraments del port de Maó a l'Associació d'Empreses Nàutiques de Menorca a(ASMEN), la petició de la qual en aquest sentit compte, segons sembla, amb el suport de l'alcalde de Maó, Vicenç Tur.
 
ANADE considera que la pretensió d'ASMEN no respon a una demanda real del mercat, ja que les marines del port de Maó no es troben, ni de bon tros, al límit de la seva capacitat. Cap de les empreses associades a ASMEN es dedica a la gestió portuària, per la qual cosa, si l'APB acceptés finalment la proposta, s'estaria promovent la competència deslleial i l'intrusisme a partir d'una lectura equivocada i interessada del mercat dels amarraments.
 
No és de rebut que una associació empresarial, l'objectiu de la qual se suposa que és la defensa dels interessos dels seus associats, es constitueixi en empresa, i molt menys que aquest nou ens accedeixi a la gestió d'un espai públic portuari sense reunir les condicions que els han estat exigides a la resta de les marines que exploten les instal·lacions del port de Maó. L'Administració no pot tolerar en cap cas un greuge d'aquesta envergadura.
 
La demanda d'ASMEN no té fons legal, en tant que cerca l'adjudicació sense concurs de part dels amarraments que actualment són explotats de manera directa per l'Autoritat Portuària de Balears, per la qual cosa ANADE confia en que el sentit comú impedeixi a l'administració competent considerar la proposta, per molt que aquesta compti amb el suport de l'Ajuntament de Maó.
 
ANADE desitja remarcar que, amb les dades actuals a la mà, no hi ha motius que justifiquin posar sobre la taula noves fórmules de gestió portuària a Maó. No és cert que hi hagi carència d'amarraments quan Marina Maó disposa, en data avui, de 55 amarraments sobre un total de 165; Marina Estrella té lliures 40 dels seus 50 amarraments, o Marina Esportiva Menorca està en posició d'acollir a hores d'ara a ni més ni menys que 70 embarcacions. Els tres exemples haurien de ser suficients perquè l'Ajuntament de Maó reconsideri la seva postura i, per descomptat, perquè l'APB no cedeixi a cap pressió que suposi un canvi en les regles del joc.


SBC /ANADE

OPINA - TORNAR