El Club Nàutic Cambrils adquireix el primer simulador de vela d'Espanya
 
“Ens servirà per a l'ús promocional de la vela. Fins ara eren els nens els que venien al Club per sentir la sensació de la navegació. A partir d'ara portarem la navegació on es trobin els nens”
 
18/03/2011

Simulador_vela_OK
Amb l'objectiu d'acostar-se encara més a la població, el Club Nàutic Cambrils acaba d'adquirir el SailingMaker, el primer simulador real dotat d'un ventilador que permet reproduir en terra ferma les diferents tècniques de navegació a través de demostracions que podran realitzar-se fora de les seves instal·lacions.
 
Amb això, el club català espera “trencar amb la barrera que encara percep part de la població a l'hora d'accedir a les nostres instal·lacions”, informa el Club Nàutic Cambrils, que pretén convertir aquest simulador en una eina de tecnificació dels alumnes de vela, ajudant-los a millorar la tècnica de navegació en menys temps que amb les tècniques tradicionals, ja que el seu ús no està regulat per les inclemències del temps. Es tracta d'un instrument que permetrà a l'escola de vela del Club optimitzar els seus cursos oferint un millor coneixement bàsic abans que els alumnes toquin l'aigua.
 
Simulador_vela1 Cn Cambrils
Per a Fabián Escudé, gerent del Club Nàutic Cambrils, el nou simulador “és una inversió molt important per a l'escola de vela, que respon a dos objectius clars: d'una banda, promocionar la vela fora de les instal·lacions del Club, ja siguin en parcs, col·legis, esdeveniments socials del municipi, fires marítimes o centres comercials; i, d'altra banda, es tracta d'una eina molt interessant per als entrenaments dels regatistes que s'estan iniciant a la competició, sobretot als dies que no hi ha vent o que n’hi ha massa”.
 
Amb el SailingMaker, el Club Nàutic Cambrils es converteix en el primer club d'Espanya en adquirir un simulador d'aquestes característiques ja que fins ara els únics simuladors de vela eren virtuals i no incloïen l'aparell, és a dir, ni el pal, ni la vela. “La nostra idea ha estat adquirir-ho perquè ens sembla un aparell molt innovador que ens permet realitzar demostracions fora de les nostres instal·lacions”, explica Fabián Escudé, “pel que ens servirà per a l'ús promocional de la vela. Fins ara eren els nens els que venien al Club per sentir la sensació de la navegació. A partir d'ara portarem la navegació on es trobin els nens”.
 
Amb el simulador es pot utilitzar la mateixa embarcació que a l'aigua: Optimist o Làser. Permet corregir i millorar diferents aspectes tècnics de manera directa i segura, com virar, penjar-se o trasluchar i simular tots els rumbs i maniobres, en els que a més a més també es simula l'escora del vaixell fins a 15 graus.
 
El simulador es compon de dues parts: un ventilador i el simulador o plataforma sobre la qual es fixa l'embarcació amb el seu aparell (pal i vela) i un timó connectat al simulador mitjançant un aparell electrònic, que permet manejar l'embarcació com si realment estigués al mar.
 
Per totes aquestes característiques, per al Club Nàutic Cambrils es tracta del simulador més real que pot haver-hi en el mercat i per això enfocarà la seva aplicació en els nens que vulguin provar les sensacions que confereix la navegació i en els regatistes iniciats que vulguin millorar els seus aspectes tècnics.

SBC /ePN

OPINA - TORNAR