Un grup de ciutadans vinculats amb el mar i la nàutica recuperen una embarcació emblemàtica de la mà de Marina Badalona
 
El vaixell, construït l’any 1920 a les drassanes de Dinamarca, ha fet vàries voltes al món
 
08/03/2011

Barco Badalona
Associació dels Amics del Quetx Ciutat Badalona, aquest és el nom triat per un grup de persones que ha constituït aquesta entitat, que té com a principal objectiu col·laborar - sempre de la mà de la propietària de l’embarcació, Marina de Badalona-, per a la recuperació i el manteniment d’aquesta embarcació, desenvolupar un pla de manteniment i assessorar en les modificacions tècniques per posar el Quetx a navegar en les millors condicions i crear un centre d’interès per tal de preservar el patrimoni nàutic encara existent a la ciutat.

 

Barco Badalona2
Sens dubte, objectius força ambiciosos ja que abasten diferents àmbits, des del tècnic, el lúdic, l’esportiu, el patrimonial i el cultural, des del convenciment que la peça sobre la que està centrada l’associació,  el quetx clàssic restaurat, s’ho val i s’ho mereix, i que la ciutadania de Badalona n’ha d’estar a l’abast d’aquesta, seva, embarcació.
 
L’ampli ventall de propostes plantejades des de l’Associació possibilitaran que ningú no tingui excuses per no conèixer el vaixell, construït l’any 1920 a les drassanes de Dinamarca que ha fet vàries voltes al món. I és que un dels eixos de treball és elaborar un protocol de visites guiades, sempre d’acord amb Marina de Badalona, per pujar a bord i escoltar la història, i, a mig termini, també poder sortir a navegar.

 

Barco Badalona3
L'embarcació Ciutat Badalona és un Quetx clàssic construït l'any 1920 a les drassanes de  Dinamarca que inicia la seva trajectòria l'any 1929 amb activitats de comerç local de minerals, gra i altres productes de primera necessitat. Buc de comerç originari del Bàltic, en la dècada dels 70, després d'estar alguns anys en sec, inicia la seva travessa cap a les Antilles, aventura que el porta a fer vàries voltes al món. Un dels secrets de la seva llarga vida és que va ser construït amb la millor fusta i amb bons materials, contràriament al que es podria desprendre del seu any de naixement, en una època de recessió.   
 
L'any 2006 va ser adquirit per Marina de Badalona amb l'objectiu de recuperar-lo com símbol de la ciutat arreu on hi vagi. El procés de recuperació és integral i complex. La previsió és que en la primavera de 2011 estigui a punt. La primera gestió va consistir en canviar-li el nom (el darrer nom) de Johanne Regina pel de Ciutat Badalona.

 

SBC /Marina Badalona

OPINA - TORNAR