image001
Zona jurídica - Presentada per BCN Advocats
Barcelona Advocats informa sobre la vaga general

10/03/2012
 
La vaga convocada per les centrals sindicals per al pròxim dia 29 de març 2012 pot incidir a la seva empresa, i per això des de Barcelona Advocats volen recordar-li determinats aspectes aplicables a aquesta situació:
 
• La vaga està convocada legalment a nivell general, i, per tant, no cal preavís a nivell d'empresa, ni acord majoritari dels empleats, és a dir, qualsevol treballador pot fer vaga el dia 29, sense cap requisit previ.
 
• Es poden establir serveis mínims a fi de garantir la seguretat de les persones o coses, el manteniment dels locals, instal·lacions, primeres matèries i, en general, tot el que sigui necessari per a la represa de l'activitat. Per regla general els serveis mínims seran similars a què s'utilitzen en dies festius, excepte torns de producció i atenció al públic. Si l'empresa no té cap d'aquestes activitats en festius, no s'imposaran serveis mínims. En el cas que a la seva empresa sigui necessari establir-los, els treballadors hauran de participar en la concreció dels dits serveis mínims, mitjançant el comitè de vaga.
 
• L'empresa no té cap obligació de tancar, encara que tots o una part dels seus treballadors decideixin fer vaga. El dret a treballar està equiparat al dret a fer vaga.
 
• Els treballadors en vaga no cobren el salari corresponent a aquest dia, i l'empresa no ho cotitzarà a la Seguretat Social. En aquest sentit és molt important que si a la seva empresa algú fa vaga, i Barcelona Advocats realitza la gestió de nòmina, ens proporcioni a la major brevetat i en qualsevol cas abans del 4 d'abril el llistat de treballadors que hagin participat perquè puguem realitzar les gestions pertinents.
 
• Donada la coincidència amb final de mes, és possible que hagin de repetir-se les nòmines dels treballadors que hagin fet vaga.

SBC-Barcelona Advocats
 

 


Règim retributiu dels màxims responsables i directius en el sector públic


8/03/2012
 
El Reial Decret 451/2012 del 5 de març estableix que els qui assumeixin les funcions de màxim responsable de les societats mercantils estatals, formant part del seu consell d'administració o sent administradors en absència de consell d'administració, estaran vinculats professionalment amb les mateixes per contracte mercantil, que es regirà pel que disposa la disposició addicional vuitena del Reial Decret Llei 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral, pel que disposa el RD 451/2012, pel que estableix els Estatuts Socials, per les directrius emanades de l'òrgan d'administració i si escau de la Junta General o òrgan equivalent, per la legislació civil i mercantil que resultés d'aplicació i per la voluntat de les parts.
 
Els màxims responsables no previstos en l'apartat anterior i els directius, estaran vinculats professionalment per un contracte d'alta direcció, que es regirà pel que disposa la disposició addicional vuitena del Reial Decret Llei 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral, pel que disposa el RD 451/2102, pel Reial Decret 1382/1985, d'1 d'agost, pel que es regula la relació laboral de caràcter especial del personal d'alta direcció, en quant no s'oposi a aquest reial decret i per la voluntat de les parts.
 
Correspon al Ministre d'Hisenda i Administracions Públiques la classificació de les entitats, conforme a la seva naturalesa i:
 
a) Volum o xifra de negoci.
b) Nombre de treballadors.
c) Necessitat o no de finançament públic.
d) Característiques del sector en què desenvolupa la seva activitat: complexitat, sector estratègic, internacionalització.
e) Volum d'inversió.
 
Les retribucions a fixar en les contractes mercantils o d'alta direcció es classifiquen en bàsica i complementàries:
 
La retribució bàsica, que constitueix la retribució mínima obligatòria, es fixarà pel Ministre d'Hisenda i Administracions Públiques en funció del grup en què se situï l'entitat, d'acord amb l'article 6 d'aquest reial decret.
 
La retribució bàsica no podrà excedir, en còmput anual, dels imports següents:
 
a) Les entitats del grup 1: 105.000 euros.
b) Les entitats del grup 2: 80.000 euros.
c) Les entitats del grup 3: 55.000 euros.
 
No obstant això es preveu també importants retribucions complementàries de lloc basant-se en variables.
 
La Disposició addicional primera del RD assenyala que el Ministre d'Hisenda i Administracions Públiques aprovarà els models de contractes mercantils i d'alta direcció als que es refereix aquest reial decret, que comptaran amb l'informe previ de l'Advocacia de l'Estat del departament.

 

BOE-Real Decreto 451/2012
http://www.boe.es/boe/dias/2012/03/06/pdfs/BOE-A-2012-3164.pdf

 

SBC-ACPET




Impost especial sobre embarcacions d’esbarjo: embarcacions estrangeres

9/03/2012
 
L'impost especial sobre les embarcacions d’esbarjo, és aplicable en tot el territori espanyol i el seu objecte és enregistrar en fase única, la primera matriculació definitiva.
 
A Espanya han de matricular-se els mitjans de transport, nous o usats, sobre els quals recau l'Impost de Mitjans de Transport (IMT), quan es destinin a ser utilitzats en territori espanyol per persones o entitats residents a Espanya o que siguin titulars d'establiments a Espanya. L'incompliment, origina la immobilització de l'embarcació fins que es regularitzi la seva situació.
 
**Per veure tota la informació de manera detallada seguir aquest enllaç:
http://puertodeportivo.blogspot.com/2009/10/impuesto-especial-sobre-embarcaciones.html
 
SBC-Barcelona Advocats

TORNAR