ZONA REGATES
Ignasi López del CN Salou campió d’Espanya Juvenil de Laser STD

Ja s’ha coronat campió d’Espanya en les tres modalitats de Laser ( 4.7, Radial y STD), una fita que pocs regatistes han pogut assolir

Ignasi Lopez Salou (zr)
El regatista del Club Nàutic Salou, Ignasi López, s’ha proclamat campió d’Espanya juvenil de la classe Laser STD. En anys anteriors, el regatista de Salou s’havia també proclamat campió d’Espanya de la resta de modalitats de la classe Laser, 4.7 i Radial,el que el referma com un dels regatistes amb més projecció de cara al futur de la vela espanyola.

Ignasi López, que entrena amb l’equip preolímpic de vela, ha participat aquests darrers dies a la Andalucian Olympic Week, a Càdis, un esdeveniment internacional que a més englobava la Copa de Espanya de Laser STD. Ignasi va realitzar unes excel·lents actuacions que li van permetre estar al mateix nivell que els representants olímpics Javier Hernández (Beijing 2008, campió mundial i representant espanyol a Londres 2012) i Juan Ignasio Meagli (representant per Guatemala a Londres 2012, medalla de bronze als Jocs Panamericans 2011) i altres destacats regatistes.

Sempre liderant la classificació juvenil Ignasi, va ser a punt de classificar-se al tercer lloc de la general però es va anular la prova que anava guanyant i això el va privar del podi absolut. D’aquesta forma, Ignasi va assolir el seu primer campionat d’Espanya juvenil en la modalitat STD i coronar-se campió d’Espanya en les tres modalitats de Laser ( 4.7, Radial y STD). Una fita que pocs regatistes han pogut assolir i que és una injecció de confiança ja que del 2 al 15 d’abril, Ignasi López serà a Argentina per a participar al Mundial Juvenil de Laser STD.

SBC-CN Salou




El CN l’Escala organitza el Trofeu “IV Empordà Sailing Meeting” – IV Open l’Escala Accessible

Podran participar les classes següents: Optimist, Europe, Làser Radial, Làser Master, 29er, Open, 2.4mr / Access (303, Liberty, 2.3, Skud) / GOS / Neo 495/Raquero

6/03/2012

CN l'Escala (zr)
Els propers 31 de març i 1 d’abril el Club Nàutic l’Escala organitza el Trofeu “IV Empordà Sailing Meeting” – IV Opne l’Escala Accessible Campionat de Catalunya de Vela Adaptada en aigües de l’Escala.

En el campionat podran participar les classes següents: Optimist, Europe, Làser Radial, Làser Master, 29er, Open, 2.4mr / Access (303, Liberty, 2.3, Skud) / GOS / Neo 495/Raquero (tripulacions de 3).

El títol de Campionat autonòmic serà per guanyador de la disciplina de Vela Adaptada que englovarà les classes: 2.4 / Acces (303, Liberty, 2.3, Skud) / GOS /Neo 495 / Raquero.

La classe OPEN correrà sota el sistema de compensació especificat a la Guia de la Federació Catalana de Vela (s’especificarà a les Instruccions de Regata). Per a la classe Laser Masters, els patrons hauran de complir els 35 anys d'edat durant el present any. Es permetra la participació a la categria Baby-Masters als patrons que compleixin el present any entre 19 i 34 anys, però aquests no optaran a premi.


SBC-CN l’Escala






El Nàutic de Cambrils lidera el rànquing català en diverses classes de vela lleugera

La classificació ha estat elaborada per la Federació Catalana de Vela a partir de les classificacions i puntuacions dels clubs nàutics de Catalunya

01/03/2012

CN Cambrisl lider vela cata (zr)
La Federació Catalana de Vela ha fet públic el rànquing oficinal de febrer de les classes reconegudes per dit organisme. El Club Nàutic Cambrils ha obtingut uns excel·lents resultats en liderar les classificacions de Làser 4.7, Làser Radial i Optimist. Pep Nogués i Mon Cañelas, en Làser 4,7; Pau García en Làser Radial i Leandre García, Marcelo Cairo, Rupert Harvengt i Mar Vergens en Optimist han situat al Club en el més alt de l'esport nàutic català.

La classificació, actualitzada mes a mes, ha estat elaborada per la Federació Catalana de Vela a partir de les classificacions i puntuacions aconseguides amb les participacions dels clubs nàutics de Catalunya a les regates de nivell 0, 1, i 2. Els objectius d'aquest rànquing són els d'aconseguir una classificació anual i unificada dels competidors i potenciar la constància entre ells. Les classes que tenen el seu propi ránquing són totes aquelles que són reconegudes per la Federació Catalana de Vela: 29er, 420, 470, Europa M, Europa F, Estel, IOM, Làser Estàndard, Làser Radial, Làser 4.7, Optimist, Patí de Vela, Patí de Vela Júnior, Techno 293, Formula Surf de vela, RS:X, Kitesurf, Catamarà F18, Catamarà FX:ONE i Catamarà Classe A.

SBC-CN Cambrils




6TH INTERNATIONAL KABB TROPHY – XXIII Trofeu Vila de Palamós

Durant els quatre dies de l’esdeveniment han estat presents a la badia de Palamós els millors regatistes infantils del món

25/02/2012

Kabb Palamós (zr)
Espectacular novament la participació al KABB TROPHY – XXIII Vila de Palamós, regata pertanyent al circuit de regates Excellence Cup. Enguany quasi 350 regatistes pertanyents a 18 països han participat d’aquesta festa de la mar que ja fa anys combina en el seu format jornades d’entrenament i competició. Els clínics i la pròpia competició durant els quatre dies de l’esdeveniment han portat a la badia de Palamós als millors regatistes infantils del món, com el cas de la tercera classificada al mundial, la italiana Maria Vittoria Marchesini.

Novament els regatistes blanencs han participat en aquesta regata internacional. Sis joves del Club Vela Blanes van competir a Palamós tot participant en les sis proves dutes a terme. Amb una sort desigual i valorant, per sobre dels resultats, l’estat propi dels regatistes davant competicions d’aquesta magnitud, cal destacar la bona regata de l’Anna Gimeno (104ena) i la Vicky Ivaylova (118ena). Ambdues competint amb els millors de la classe a nivell mundial en les posicions capdavanteres. Molt regular en les seves proves l’Anna i perjudicada la Vicky per les dues banderes negres (una de les quals no va poder descartar) tant pròpies de sortides amb regates tant nombroses. Molt bo també el paper d’en Lucas Casañé (125è) en la primera meitat del grup total de regatistes.

En Jordi Béjar (288è), en David Ordóñez (298è) i la Irene Casañé (301ena) no varen córrer la mateixa sort (OCS i BFD en varen tenir part de culpa) tot i que van deixar per darrere prop d’una cinquantena de regatistes i continuen treballant fort per preparar una temporada que tot just acaba de començar.

SBC-CV Blanes




37 Campionat Interclubs 2012

Un any més el CN Arenys de Mar i el CN Balís han sigut part dels organitzadors d’ aquest campionat al llarg de cinc dies

28/02/2012

Interclubs (zr)
Nova edició, i ja van trenta-set, d’aquesta clàssica de les clàssiques regates del circuit català de la classe creuer. Un any més el Club Nàutic Arenys de Mar, el Club Nàutic El Balís, el RCMB i el RCNB han organitzat aquest campionat al llarg de cinc dies on s’han completat sis proves en cadascun dels tres grups establerts al campionat. Malgrat haver baixat la participació respecte altres anys i, havent estat les condicions climatològiques de regata força variables (dures sobretot el primer cap de setmana i manca de vent en l’última jornada), la prova continua essent de les més competides del circuit.

Si la regata Interclubs es tota una clàssica, també ho es la participació en aquesta de Salvador Vieta i el seu Norita-Tramendu. I també està convertint-se en tota una costum guanyar-la dintre del seu grup.

El creuer d’en Salvador va completar les sis proves amb una primera posició, quatre segons llocs i un tercer (aquest últim va ser descartat) que el van proclamar, amb nou punts, campió del seu grup RI 2. Per davant del ‘Comet’ d’en Lluís Blanchar (CN Arenys) i ‘l’Hydra’ de l’Oscar Chaves (CN El Balís); amb 13 i 14 punts respectivament.


SBC-Interclubsempordà

TORNAR