La Generalitat valenciana agilitzarà la renovació de concessions

Es pretén aconseguir inversions en conservació i millores a canvi d'estabilitat i continuïtat per als concessionaris

22/02/2012

Isabel Boing generalitat valenciana concesiones
La Generalitat valenciana agilitzarà la renovació de les concessions administratives dels ports, segons ha anunciat avui la Consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig.

La nova modalitat de renovació permetrà una major estabilitat i continuïtat i, per tant, "majors inversions en conservació i millores en les infraestructures per a la pràctica nauticoesportiva".

Per dur a terme la renovació, la Generalitat ha inclòs en la Llei 9/2011, de mesures fiscals, gestió administrativa i financera, i d'organització, un nou model de concessions quan el sol·licitant sigui un port esportiu o un club nàutic sense fins lucratius.

Segons Bonig, l'objectiu és aconseguir nivells d'excel·lència a les instal·lacions portuàries, la qual cosa contribuirà a consolidar i diferenciar l'oferta nàutica valenciana enfront dels seus competidors. La consellera ha destacat que aquesta iniciativa permetrà "la supervivència dels ports", ja que aquests podran invertir en la millora de les instal·lacions. Així, una valoració aproximada de la inversió que suposaria l'actualitzar les 10 concessions caducades pot xifrar-se en l'ordre dels 70 milions d'euros.

La Generalitat gestiona un total de 35 ports al litoral valencià, 16 d'ells de gestió directa i 19 esportius. "Tots ells són generadors d'ocupació i de riquesa, i fan una feina social impagable", ha agregat.

SBC-ABC

TORNAR