II Open l’Escala Accessible 
 
El Club Nàutic l’Escala dona suport a una vela oberta a tothom amb l’organització de la Copa d’Espanya de Vela Adaptada

16/04/2010
 
TdCaccesible1118
L’Agència Catalana de Turisme i el Club Nàutic l’Escala van presentar el dimarts 13 d’abril al Cículo de Bellas Artes de Madrid el II Open l’Escala Accessible. Aquesta regata de vela adaptada es celebrarà entre el 7 i el 9 de maig. Aquest esdeveniment culmina l’esforç de les diferents entitats i institucions implicades, així com del Club Nàutic l’Escala, per aconseguir un mar i una pràctica de la vela oberts a tothom, amb independència de les seves condicions físiques, psicològiques o socials.
  
L’acte va comptar amb la participació de Maria Pons, directora de marketing de l’ACT; Narcís Carreras, president del Club Nàutic l’Escala; Xavier López, director esportiu de l’entitat; Miquel Gómez, regatista de l’associació amb seu a l’Escala (Girona); Gerardo Pombo, president de la Real Federación Española de Vela; i Estanislau Puig, alcalde del municipi de l’Escala. La competició es disputarà en aigües de la població empordanesa del 7 al 9 de maig i s’obre a persones amb discapacitat física, sensorial i paràlisi cerebral. Per a les classes Skud i 2.4 mR, aquesta segona edició serà Copa d’Espanya. A més, es tornen a convocar els navegants de les classes Access Liberty i 2.3, GOS, Neo 495 i Raquero.
 
Per a convertir aquest Open en una realitat, l’associació escalenca ha comptat amb la col•laboració i el recolzament de l’ACT, la RFEV, la FCV, la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, el Consell Català de l’Esport, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Ajuntament de l’Escala. També hi ha col·laborat les empreses Access Turismo, VAC Sailability, RS Veleros i Cat For All.
 
Amb la celebració d’aquesta competició, el Club Nàutic l’Escala consolida el projecte “Vela per a Tothom”, que té com a principal objectiu difondre el mar i la pràctica de la vela entre el màxim nombre de persones, amb independència de les seves condicions físiques, psicològiques o socials. Per aquest motiu, i per la creença de que l’esport és qualitat de vida, la promoció de la vela entre les persones en situació de discapacitat s’ha convertit en una de les seves prioritats. Per fer-ho realitat, va caldre incloure aquests col·lectius als cursos estàndard de l’Escola de vela del Club i oferir-los la possibilitat de navegar amb continuïtat, ja fos en regata o simplement per plaer, dins l’activitat ordinària de l’associació.
 
SBC / CN L’Escala

OPINA -TORNAR