Hondarribia inaugurarà al juny les instal·lacions de la renovada dàrsena de Veterans
 
Oferirà 250 amarraments per a embarcacions esportives. El termini per presentar les sol·licituds s'obrirà a mitjan maig
 
Hondarribia_portua_h
Hondarribia inaugurarà a mitjans de juny la seva renovada dàrsena de Veterans amb 250 amarraments per a embarcacions esportives. Abans de fer-ho, al maig, està previst que s'obri el termini perquè els interessats a adquireixin una de les places presentin les seves sol·licituds.
 
De moment, les obres de condicionament de la zona estan a punt d'acabar i només falten per adaptar els pantalans, és a dir, les places en què amarraran les embarcacions. Encara que en principi es va calcular que s'adaptarien 200 noves places, finalment seran 250, després d'aprofitar l'espai al màxim, segons explica el director de Ports del Govern Basc, Félix Asensio.
 
Segons un estudi previ realitzat pel Govern Basc per calcular aproximadament quants usuaris estarien interessats en un amarrament, eren al voltant de 270 les persones de la zona que es van mostrar interessades. Així, Asensio considera que amb les places que s'adequaran, es cobrirà pràcticament la demanda prevista.
 
Encara que els 250 nous amarraments no aconseguiran eliminar la llista d'espera existent per aconseguir una plaça als ports esportius de la CAV, Asensio incideix que sí que serà determinant per a "netejar molt" la badia de Txingudi, on en l'actualitat atraquen molts dels vaixells sense amarrament.
 
L'any 2012, un vegada inaugurada la nova dàrsena de veterans a Hondarribia i la resta d'ampliacions previstes pel Govern Basc, es preveu que hi hagi més de 6.100 amarraments als ports esportius de la CAV. En Gipuzkoa, després de la inauguració de la nova dàrsena en Orio el 2007, es van aconseguir els 2.200 amarraments, repartits entre els ports d'Hondarribia, Zumaia, Donostia, Getaria i Degui.

SBC / noticiasdeguipuzkoa.com

OPINA -TORNAR