El Reial Club Marítim de Barcelona s'imposa a la regata de rem Internacional Ciutat de Barcelona (TICB)
 
El RCMB, un dels clubs més antics del país, promocionant els esports nàutics ha aconseguit un dels millors currículums esportius del món
 
27/04/2010

rem
El passat cap de setmana es va celebrar la 15a edició de la regata de rem universitari Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona (TICB), organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, Reial Club Marítim de Barcelona (RCMB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). 
 
El diumenge les mateixes tripulacions que van competir en la primera regata de 4 km, celebrada el dissabte, van realitzar 12 regates consecutives ultracurtes, de tan sols 400 m, on va predominar l'espectacularitat i la bellesa que van oferir la perfilades embarcacions, de més de 18 m de longitud i a penes 40 cm d'amplària, llançades a més de 15 nusos/hora i mogudes únicament amb la força humana.
 
Els espectadors van poder gaudir, des de la Rambla de Mar, de la proximitat del pas de les embarcacions, que a escassos metres lluitaven per guanyar cadascuna de les 12 mànigues que s'han disputat aquest any la amb la novetat de que han estat regates curtes, la qual cosa ha afavorit a l'equip del Reial Club Marítim que, gràcies a la seva millor preparació física, ha aguantat millor l'esforç repetitiu d'aquesta prova i que, regata a regata, ha anat augmentant la diferència respecte al segon classificat, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Al final, el RCMB ha aconseguit el Trofeu Ciutat de Barcelona de Rem en ambdues modalitats, masculí i femení.
 
El Reial Club Marítim de Barcelona va iniciar la seva activitat a la fi del Segle XIX i és un dels clubs més antics del país. Promocionant els esports nàutics ha aconseguit un dels millors currículums esportius del món. Més de 1.000 medalles nacionals i més de 200 en competicions internacionals, diverses d'elles guanyades en diferents edicions dels Jocs Olímpics (JJ.OO.). El Club està ubicat en un dels racons més emblemàtics de la Ciutat Comtal, en el Moll d'Espanya, en ple centre de la ciutat i amb vista a Les Rambles i al World Trade Center.


SBC / RCMB / ePN

OPINA -TORNAR