La 2ª Fira Nàutica d’Ocasió i del Charter de Catalunya repeteix èxit de públic i expositors
 
Uns 7.000 visitants, segons els primers càlculs, haurien arribat fins a Port Ginesta atrets per les nombroses ofertes de compra de la fira
 
19/04/2010

Port Ginesta1
La 2ª Fira Nàutica d’Ocasió i del Charter de Catalunya, celebrada a finals d’abril, ha estat un èxit tant pel que fa als expositors com per al nombrós públic que s’ha arribat fins a Port Ginesta durant els quatre dies que ha durat l’esdeveniment. “Estem contents de com ha anat la fira i de la resposta del públic; creiem que en només dues edicions hem aconseguit que es converteixi en un magnífic aparador que permet a les empreses donar a conèixer les seves millors ofertes i posar-les al mercat. Estem convençuts que seguirà creixent”, afirma Miquel Guarner, director del certamen.
 
El bon temps que ha fet la majoria de dies ha afavorit l’afluència de públic sobretot el cap de setmana quan s’ha registrat el major nombre de visitants. A falta del recompte final, s’estima que prop de 7.000 persones haurien passat per Port Ginesta atrets per les ofertes de compra de la fira i el centenar d’embarcacions exposades. Un altre dels al·licients ha estat el seu programa d’activitats, com un simulacre de rescat amb helicòpter dut a terme per Salvament Marítim i un dispositiu per jugar a golf sobre l’aigua, dues de les propostes que han tingut més repercussió. També les competicions, com un rally de motos aquàtiques i un altre d’embarcacions semirrígides, han captat l’interès de molta gent i han comptat amb nombrosos participants.
 
Una de les grans novetats de l’edició ha estat la incorporació d’una desena d’empreses de lloguer d’embarcacions entre la seixantena d’expositors, “un sector que esperem pugui augmentar la seva presència les pròximes edicions”, afirma Guarner. En les seves valoracions, els expositors es mostren satisfets de la seva participació a la fira que els ha donat l’oportunitat de donar sortida a algunes de les seves embarcacions i productes d’ocasió. La fira compta amb la col·laboració d’empreses, entitats i institucions i amb el suport del govern català en la seva aposta pel turisme de qualitat i perquè considera “el sector nàutic molt important per a l’economia”, com va expressar Oriol Balaguer, director general de Ports de la Generalitat, en la inauguració. En la mateixa línia, Jordi Baijet, alcalde de Sitges, va manifestar que la nàutica es un sector estratègic per al municipi del Garraf.
 
SBC / Port Ginesta

OPINA -TORNAR