Investigadors xinesos asseguren haver localitzat l'Arca de Noé a Turquia
 
27/04/2010

noe--647x331
Un grup d'investigadors integrat per experts turcs i xinesos assegura haver localitzat la bíblica Arca de Noé a la Muntanya Ararat, segons ha informat la premsa turca. Un dels membres del grup, el documentalista xinès, Yang Ving Cing, va assegurar que han localitzat una estructura de fusta antiga a una altitud de 4.000 metres en l'Ararat, situat a l'est de Turquia, prop de la frontera amb Iran.
 
L'explorador, membre d'una organització internacional dedicada a la recerca de la mítica embarcació en què Noé i la seva família van escapar del Diluvi Universal, va assegurar que les restes trobades tenen una antiguitat de 4.800 anys. “No és cent per cent segur que sigui l'Arca, però sí que pensem que ho és al 99,9 per cent”, va indicar Ving en declaracions a l'agència turca Anadolu.
 
“L'estructura del vaixell té molts compartiments i això assenyala que poden ser els espais en què es van ubicar els animals”, va indicar. També va explicar que ha contactat ja Al Govern turc per demanar que protegeixi la zona i poder iniciar les excavacions i va afegir que se sol·licitarà a la UNESCO que inclogui aquesta regió en el seu llistat de patrimoni de la humanitat.
 
No és la primera vegada que grups de buscadors de l'Arca asseguren haver localitzat l'embarcació en l'Ararat, la muntanya més alta de Turquia, on la Bíblia narra que va encallar Noé quan van abaixar les aigües del Diluvi Universal.

SBC / ePN

OPINA -TORNAR 

noe