El Club Nàutic Port de la Selva renova les certificacions ISO 9001, 14001 i EMAS
 
Els certificats representen el reconeixement a la gestió de qualitat, gestió mediambiental i la eficiència de la política ambiental respectivament

També cal destacar el simulacre de contenció d’hidrocarburs realitzat el dia 25 de maig

 
20/05/2010

sim CNPS3
El Club Nàutic Port de la Selva ha renovat les certificacions ISO 9001:2008 de gestió de qualitat, 14001:2004 de gestió mediambiental i EMAS II d’eficiència de la política ambiental, desprès de superar les corresponents auditories externes de seguiment del passat 5 i 6 de maig.
Les normatives ISO 9001 i 14001, elaborades per l’Organització Internacional per l’Estandarització, especifiquen els requisits a seguir per dissenyar, implantar, mantenir i millorar unes polítiques de gestió de la qualitat i del medi ambient, respectivament.
 
La ISO 9001 persegueix que l’organització s’esforci de manera constant a l’obtenció de la satisfacció del client, contemplant aspectes tant diversos com la gestió dels recursos humans, l’ambient de treball, i requisits productius que engloben des de l’atenció al client fins a l’entrega del producte i/o servei o els processos d’avaluació que han de permetre millorar aquests factors continuadament. D’altra banda l’ISO 14001, sorgida després de l’èxit obtingut amb la publicació de la sèrie de normatives ISO 9000, adopta una estructura semblant, en aquest cas però, amb l’objectiu de perseguir l’excel·lència en quant a la reducció de l’impacte ambiental generat per les activitats de l’empresa.
 
També en aquest sentit, la certificació EMAS, Eco-Management and Audit Scheme o Reglament Comunitari d’Ecogestió i Ecoauditoria, és una normativa voluntària de la Unió Europea que reconeix a les empreses que compten amb una política mediambiental definida, que fan ús d’un sistema de gestió mediambiental i que demostren el seu bon funcionament periòdicament a través d’una declaració mediambiental verificada per organismes independents.
 
Simulacre de contenció d’hidrocarburs
 
sim CNPS2
D’altra banda, en el propi Club Nàutic Port de la Selva es va realitzar el 25 de maig un exercici de lluita contra la contaminació per hidrocarburs en una zona propera a la benzinera de la dàrsena esportiva. En aquest simulacre s’han posat a prova els plans d’autoprotecció del port i del Club Nàutic, el Pla de contingències del port i el Pla d’actuació municipal. En el supòsit d’emergència hi han intervingut mitjans humans, marítims i materials, amb l’objectiu de fer front a les suposades incidències per contaminació marina.
 
L’exercici ha consistit en la detecció d’una taca d’hidrocarbur simulada, a la zona on hi ha els tancs d’emmagatzematge de carburant del Club Nàutic. Un cop detectada la fuita de combustible en un dels tancs, els equips d’intervenció han procedit a segellar la suposada fuita. Mentrestant, s’han tancat les bocanes del Club nàutic i de la dàrsena pesquera.
 
En el simulacre d’emergència hi han participat equips de primera intervenció de Ports de la Generalitat, l’Ajuntament i del Club Nàutic amb l’estesa de barreres de contenció a la bocana de la dàrsena pesquera i a la bocana de la dàrsena esportiva per evitar possibles episodis de contaminació en aquests sectors. Per la seva banda, la Policia Local coordinada amb els Mossos d’Esquadra han acordonat els accessos al port. Així mateix, l’Ajuntament, la Guàrdia Civil del Mar i Salvament Marítim han col·laborat amb les seves embarcacions per confinar el vessament.

SBC / CN Port de la Selva

OPINA -TORNAR