La II Mostra Flotant d’Embarcacions Noves del Club Nàutic l’Escala tanca les portes d’una edició marcada per l’afluència de públic
 
Al voltant d’uns 40 amarradors i 2.000 m2 de superfície a terra servien a les empreses nàutiques més importants de la zona per mostrar les seves últimes novetats
 
17/05/2010

El diumenge 16 de maig es clausurava la segona edició de la Mostra Flotant d’Embarcacions Noves de l’Escala després de més d’una setmana d’exhibició i d’activitats a la que es van registrar més de 3.000 visitants. Aquests es van concentrar principalment durant els dos caps de setmana i malgrat la forta tramuntana que va bufar entre el 15 i el 16 de maig, l’organització i els expositors valoren molt positivament el desenvolupament de l’esdeveniment, tant per la concurrència com pel nombre d’operacions comercials inciades i completades.
 
Escala
Al voltant d’uns 40 amarratges i 2.000 m2 de superfície a terra servien a les empreses nàutiques més importants de la zona per mostrar les seves últimes novetats. En aquest sentit, s’exposaven més de trenta embarcacions de motor i de vela de la mà de Nautivela, Jopa Nàutica, Nàutica Estartit, Marivent Yachts i Nautivela, distribuïdes en ambdós espais. Les que s’exhibien a l’aigua oferien la possibilitat, a més, de ser provades en el seu medi real, un fet que pot arribar a ser clau a l’hora de prendre la decisió d’adquirir un producte d’aquestes característiques.
 
Les diferents carpes, així com el bar de la Mostra exercien de plataforma de luxe per un complet programa d’activitats paral·leles ampliat respecte l’any anterior i mitjançant el qual s’oferien diferents maneres de viure i gaudir de la fira. Aquest, s’encetava el dissabte 8 de maig amb la celebració del II Open l’Escala Accessible, que arribava a la seva segona edició convertit en Copa d’Espanya de la classe 2.4 mR i amb una vintena de regatistes participants. A més, s’iniciava un curs per a l’obtenció del títol de Patró de Navegació Bàsica i es realitzava una conferència sobre Sondes i Equipaments Electrònics i el sorteig d’un bateig de mar a vela. El primer dia culminava amb una cantada d’havaneres i un cremat que es va oferir de manera gratuïta a tots els assistents. Aquest primer cap de setmana, marcat pel sol i el vent del sud, també es celebrava la jornada de portes obertes de salvament marítim de la Guàrdia Civil.
 
Després d’una setmana plujosa, en la que el Club Nàutic l’Escala va acollir un curs sobre turisme accessible organitzat per Turespaña, entre el 12 i el 13 de maig, la tramuntana feia acte de presència obligant a anul·lar alguns dels esdeveniments previstos. És el cas de la regata d’alçada Escalagde, amb sortida prevista pel divendres 14, que deixava als navegants a terra mentre el vent impossibilitava que ningú sortís a l’aigua.
 
Malgrat tot, la multitud s’aplegava al voltant de la carpa de l’Escola Nàutica Medinyà el dissabte 15 a la tarda, per participar en una demostració d’Equips de Seguretat a Bord, i posteriorment es dirigien al bar, on es va sortejar un GPS Garmin. Durant el diumenge, els visitants van poder accedir a l’interior d’una de les embarcacions de salvament marítim Salvamar per tal de descobrir els seus secrets, mentre que durant ambdós caps de setmana van poder assistir a diverses simulacions de comunicacions per ràdio de la mà de l’Escola Nàutica Medinyà.
 
Organitzen la II Mostra Flotant d’Embarcacions Noves el Club Nàutic l’Escala i l’Ajuntament de l’Escala amb la implicació directe de totes les empreses expositores i amb la col·laboració de Garmin Iberia, JJ Pesca Sport, Escola Nàutica Medinyà, Restaurant La Gruta, Setmanari Empordà, Hora Nova, Portus 21 i Murimar Seguros.
 
La Mostra Flotant d’Embarcacions Noves és una aposta clara per la dinamització del sector i una plataforma tant per a l’industria nàutica com per als usuaris d’establir contacte i satisfer les seves necessitats. I és que, els socis i visitants que es van acostar a la fira van poder conèixer de més a prop les propostes i novetats que importen i distribueixen les principals empreses de la zona. Aquest factor, juntament amb un complet programa paral·lel d’activitats esportives i socials, contribueix al compliment de la missió fundacional del Club Nàutic l’Escala: fomentar la nàutica esportiva i d’esbarjo obrint les portes al mar a tothom.

SBC / CN L’Escala

OPINA -TORNAR