La Copa Amèrica encara a l'aire
En contra de la decisió del Tribunal Suprem de Nova York de disputar la 33 edició de la Copa a València, l'Alinghi segueix endavant amb el seu recurs d'apel·lació

26/11/2009 

Quan semblava que l'última sentència de La Cort Suprema de Nova York assegurava la disputa de la 33 Copa Amèrica de vela en aigües de València al febrer de 2010, l'equip suís de l'Alinghi ha fet públic aquest dimecres un comunicat en el que recorda que manté un recurs davant la Divisió d'Apel·lació per la sentència que rebutjava la seva proposta de competir en Ras al Jaima, als Emirats Àrabs. Segons explica el comunicat, l'Alinghi ha exigit davant la Divisió d'Apel·lació del Tribunal Suprem de Nova York el seu dret a "elegir la seu de la competició" i remarcà que  "el Defensor espera que els cinc jutges de la Divisió d'Apel·lació respectin i confirmin el seu dret sota el Deed of Gift -normes de la competició- de seleccionar el lloc i de definir el reglament tal com ha ocorregut en els 158 anys i 32 edicions de la Copa Amèrica", asseguren els suïssos. El seu rival en la pròxima Copa Amèrica, el BMW Oracle, ha emès també un comunicat per lamentar la postura de l'Alinghi i recordar que en les últimes setmanes, la Societat Nàutica de Ginebra s'ha compromès públicament amb la seu de València, mentre intentava rehabilitar Arran al Jaima i mantenia Austràlia com a possible seu". El Golden Gate Yacht Club, a qui representa el BMW Oracle, ha desvelat també que l'Alinghi ha sol·licitat retardar la 33 Copa Amèrica fins maig de 2010 si no s'accepta la seu als Emirats Àrabs.
SBC comunicación / Elmundo.es

OPINA -TORNAR

anclas breus


Les taxes turístiques als vaixells que visiten Sardenya incompleixen la normativa comunitària segons la UE
 
Les embarcacions de més de 14 metres han de pagar entre 1.000 i 15.000€ cada vegada que visiten l'illa

17/11/2009 
 

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (UE) va establir el dimarts 17 de novembre que els impostos d'una regió – en referència a les taxes de luxe a embarcacions de més de 14 metres a l'illa de Sardenya- sobre les escales turístiques d'aeronaus i embarcacions destinades al transport privat de persones no residents en dita zona, incompleixen la normativa comunitària. En una sentència, la màxima instància judicial comunitària, considera que aquest tipus de taxes suposen una diferència de tracte entre els residents i no residents en una regió europea, i que per tant incompleixen el principi de lliure circulació dels ciutadans comunitaris. La taxa de luxe imposada a Sardenya en el 2006 per a embarcacions d'esbarjo de més de 14 metres sense residència estava entre els 1.000 i els 15.000€ cada vegada que es visitava l'illa. Aquest fet ha reduït en un 50% les visites de iots a Sardenya en els tres últims anys.

SBC comunicación / IBI

OPINA -TORNAR

anclas breus

Un laboratori espanyol per detectar tsunamis i estudiar el canvi climàtic
 
L'estació està situada a Cadis i es tracta del primer laboratori d'aquestes característiques d'Europa

16/11/2009
 
Un equip del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) acaba d'instal·lar al Golf de Cadis un laboratori submarí que pot detectar tsunamis amb antelació. S'anomena GEOSTAR i ha començat a funcionar a mitjans d'aquest mes. L'estació també recollirà dades per estudiar el canvi climàtic. Es tracta del primer laboratori d'aquestes característiques a Europa.
El laboratori es troba a 60 milles del Cabo de San Vicente i a una profunditat de 3.300 metres, en una zona amb activitat sísmica i de tsunamis. Es tracta d'una gran iniciativa europea en què participen 20 països. El projecte consisteix a desplegar laboratoris submarins en diversos llocs del món. "L'objectiu és que totes les estacions estiguin connectades. La informació que podran aportar serà extraordinàriament important per investigar fenòmens com el canvi climàtic, la biodiversitat o els riscos geològics", asseguren els investigadors.

SBC comunicación / Nuestromar


OPINA -TORNAR

anclas breus


Balears crea el Club del Producte Nàutic per a la promoció turística del sector
 
La iniciativa s'emmarca en el Pla de Màrqueting per a la promoció i estarà integrat pels principals agents socials i econòmics de les illes

19/11/2009
         
La Conselleria de Turisme Balear ha creat el Club del Producte Nàutic, l'objectiu del qual estarà centrat en la promoció turística de Balears, tant per illes com per productes. L'ens estarà presidit  pel màxim responsable de la Cambra de Comerç de Mallorca, Joan Güal de Torrella. La iniciativa s'emmarca en el Pla de Màrqueting per a la promoció i estarà integrat pels principals agents socials i econòmics de les illes. El projecte ha estat desenvolupat per l'Institut Balear de Turisme (Ibatur). Segons un informe de la Conselleria, l'objectiu és que aquests agents puguin "debatre, consensuar i decidir les principals accions de promoció de cara a la temporada 2010 i aconseguir així una millor eficàcia a l'hora de donar a conèixer el potencial turístic i comercial de Balears com a destí nàutic".

SBC comunicación

OPINA -TORNAR

anclas breus



Puerto Sherry abaixarà els preus
 
La mesura ha estat proposada després que 230 vaixells hagin marxat a altres ports

19/11/2009
 
Puerto Sherry, a Cadis, té previst reduir les tarifes dels amarradors a causa de la crisi econòmica, només un any després que anunciés la pujada dels preus. Una decisió que podria anunciar-se de manera definitiva aquesta mateixa setmana i que s'aplicaria al 2010. La mesura ha estat proposada després que 230 vaixells hagin marxat a altres ports. L'actual situació econòmica ha provocat que altres instal·lacions portuàries ofereixin preus per sota fins i tot dels costos. Per això, Puerto Sherry es troba en fase de revisió de les tarifes de les atracades amb l'objectiu d'adaptar-se a l'actual demanda dels usuaris. Així, el director general del port, José Luis Tejada, ha declarat que "la crisi econòmica està afectant greument el sector, i si a això li afegim l'oferta d'amarradors d'altres ports per sota del preu de cost, per competir, Marina de Santa Maria ha hagut de reduir les seves tarifes".
 
SBC comunicación / cope.es

OPINA -TORNAR

anclas breus


Andalusia engega 727 nous llocs d'amarratge
 
El director de l'APPA assegura que el litoral onubense rebrà 29 milions d'euros

11/11/2009
 
L'Agència Pública de Ports d'Andalusia (APPA) té actualment en marxa inversions per un valor total de gairebé 29 milions d'euros, (28.907.000) repartits entre els ports de la província de Huelva. Així ho va ressaltar el passat deu de novembre el director general de l'APPA, José Salgueiro, durant la visita a l'ampliació del port esportiu de Punta Ombria. També va destacar que gràcies a aquestes inversions es durant a terme a curt i mitjà termini 727 nous llocs d'atracada en la línia costanera onubense. Segons Salgueiro, les actuacions es realitzen, a més de a Punta Umbría, a Ayamonte, la ria de Piedras, el port de Isla Cristina i el de Mazagón. Això suposarà un augment de més del 35% de llocs d'amarratge sobre la capacitat actual i la possibilitat de donar ocupació a 650 treballadors a la província. El director gerent de l'APPA va assenyalar que, al marge d'aquestes actuacions, hi ha altres iniciatives a Ayamonte, Costa Esuri i la Gola, que poden proporcionar a la província 2.000 amarratges, duplicant d'aquesta manera l'oferta actual.


SBC comunicación

OPINA -TORNAR


anclas breus



El Cabildo de Gran Canària aprova l'avanç del Pla d'Ordenació de Ports Esportius Turístics
 
Es vol crear un model d'ordenació, estructura i localització d'Infraestructures Nàutiques i Ports Esportiu-Turístics i la possible ampliació dels ja existents

16/11/2009
 
El Consell de Govern del Cabildo de Gran Canària va aprovar el passat 16 de novembre l'avanç del Pla Territorial Especial d'Ordenació de Ports Esportius Turístics i Infraestructures Nàutiques (PTE 30). El Pla té com a fi la definició d'un model d'ordenació, estructura i localització d'Infraestructures Nàutiques i Ports Esportiu-Turístics i la possible ampliació dels ja existents, així com l'establiment d'un esquema de priorització d'usos i activitats estructurants del territori insular, diversificant i qualificant, amb l'ordenació de les activitats i usos esmentats, l'oferta esportiva, social i turística. El PTE també persegueix l'establiment d'un model de producció i gestió dirigit a un desenvolupament turístic diversificat, diferenciat, competitiu i sostenible, alhora que es manté la integritat cultural, el paisatge, els processos ecològics essencials, la diversitat biològica i els sistemes vius; constituint l’activitat turística com "suport estratègic addicional de l'economia de les diferents zones de l'illa en què es plantegen dites actuacions".

SBC comunicación / finanzas.com

OPINA -TORNAR

anclas breus



Fundació Mar presenta les aplicacions industrials dels residus nàutics
 
 
S'està estudiant la possibilitat de reciclar els residus que generen les flotes en desús per a una millor preservació marítima

09/11/2009 

La Fundació Mar ha realitzat diversos estudis per conèixer el volum de residus -principalment els cascos de fibra de vidre amb resines de polièster- que genera la flota en desús i la possibilitat de reciclar-los en dos sentits: d'una banda, la cogeneració energètica i, d'un altre, la fabricació de mobiliari urbà, elements de formigó, etc. Dins aquest context, actualment la Fundació Mar, amb la col·laboració econòmica de Caixa Terrassa a través de la seva Obra Social i Cultural i en el marc del seu Programa de Millora Ambiental, està treballant en la creació del primer Centre de Reciclatge d'Embarcacions d'Europa a Catalunya. La Fundació treballa per a la millora ambiental i ecològica del sector nàutic a partir d'accions i compromisos emmarcats en l’anomena’t ‘Projecte Blau: Mar & Sostenibilitat'. Aquesta iniciativa, que es va iniciar l'any 2001, està impulsada per NEREO, el Saló Nàutic Internacional de Barcelona i la pròpia fundació amb l'objectiu de conscienciar a les empreses de la responsabilitat corporativa que tenen a l'hora de cuidar, respectar i millorar el medi marí, en pro d'un futur més eficient.

SBC comunicación / ePN

OPINA -TORNAR