L´Estat invertirà anualment 500.000 euros en la reserva de les Formigues
 
Convoquen una manifestació a Palamós contra la proposta de Madrid de Reserva Marina
 
19/11/2009

La ministra de Medi Ambient espanyola, Elena Espinosa, va manifestar el passat 19 de novembre que el cost de la reserva marina d'interès pesquer de les illes Formigues per a l'Estat serà de 500.000 euros. Una quantitat que haurà d'assumir totes les gestions de manteniment de la reserva. Espinosa va afegir que hi ha un ampli consens social i institucional amb el suport de grups ecologistes, organitzacions de la societat civil i els ajuntaments dels municipis afectats -Palafrugell, Mont-ras, Palamós i Calonge-. Una afirmació que alguns sectors, com els integrats en el Fòrum Social del Litoral Gironí, ja han posat en dubte anteriorment, o CiU, després que el conseller d'Acció Rural digués que els informes que han vist són insuficients.
 
EscorporaIllesFormigues
Aquestes manifestacions de la ministra van sorgir arran d'una interpel·lació de la diputada de CiU, Montserrat Surroca. La ministra va explicar que el "diagnòstic" que estudia el Govern per crear la reserva conclou que si no es dugués a terme el pla actual es produiria un "greu deteriorament de l'ecosistema marí", que seria progressiu. Va acusar Surroca de defensar uns interessos "legítims però absolutament minoritaris" i va dir que la reserva busca el consens i la transparència perquè "tots se'n puguin veure beneficiats".
 
En contrapunt a les declaracions de la Ministra de Medi Ambient, la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques (FECDAS) ha decidit convocar una manifestació pel proper diumenge 29 de novembre a Palamós contra la proposta del Govern de Reserva Marina, arran del que califiquen com discursos difosos contradictoris sobre l'acceptació d'aquest futur espai i de l’incompliment de promeses del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) del Govern central. D’altra banda, en quant a les administracions locals, Carles Font, delegat territorial a Girona de la FECDAS, va declarar que “no veuen bé que els Ajuntaments prenguin decisions respecte l’entorn subaquàtic ja que els manca experiència”.


cartell

SBC comunicación / Diari de Girona

OPINA -TORNAR