S’aprova el pla especial de Port Tarraco
  
Pendent ja sols de la llicència, urbanisme i Ajuntament han tramitat la legalització en un temps rècord.

6/10/2009
 

La comissió d’Urbanisme del Camp va aprovar definitivament el passat 5 d’octubre el pla especial urbanístic dels molls de Lleida i Llevant del
port de Tarragona, i la modificació corresponent del pla general, que regula els seus usos lúdics i culturals i els equipara als del moll de Costa. L’aprovació evita l’enderroc del complex ja construït, una mesura que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia ordenat el novembre passat si els edificis no eren legalitzats, cosa que podrà passar ara quan es demani la llicència urbanística pertinent.
 
La sentència dels TSJC deixava ben clar que els sis edificis de la marina de luxe s’havien construït sense llicència municipal ja que l’Ajuntament havia considerat que era innecessari perquè era sòl portuari. La llicencia tampoc no s’hauria pogut donar a falta d’un ordenament urbanístic específic sobre el qual basar-la, però que segons Pere Solà, director general d’Urbanisme, “ja existia , però era molt antic i s’havia d’adaptar als usos actuals”. Aprovat el marc legal, ara caldrà presentar-ho al jutge per comprovar que s’han complert les carències legals, i perquè aturi l’execució de la sentència d’enderroc.
 
D’altra banda, la comissió va aprovar un altre modificació del pla general dins del sistema portuari de Tarragona, que permetrà fer construccions més altes, com la majoria dels ports de l’Estat, ja que fins ara el límit d’alçada màxima era de 15m.

mail