Reunió de l’ACPET amb el Ministeri de Medi ambient
 
L’Associació Catalana de Ports va defensar el fondeig amb àncora a la reserva de les illes Formigues

25/09/2009

Antonio Sánchez Blanco es va reunir com a representant de l’ACPET amb el Ministeri de Medi Ambient el passat 24 de setembre per exposar la defensa dels ports catalans en favor del fondeig amb àncora per part dels usuaris d’embarcacions d’esbarjo a la reserva de les illes Formigues.

 
Sánchez Blanco va exposar la presentació enviada prèviament a l’ACPET, on argumentava la importància de no limitar les activitats d’esbarjo marítim –sempre respectant el medi ambient- en una zona de gran atracció turística amb un important impacte econòmic. A la reunió es va destacar el fet de que sovint es considera la nàutica esportiva com una molèstia sense valor per als port o les localitats on s’efectua, quan en realitat es molt important per la zona –segons dades contrastades hi ha 122 mil embarcacions de nàutica d’esbarjo contra 12 mil de pesca-.
 
Algunes conclusions després de consultar part dels plànols detallats van ser que els indrets que queden fora de la reserva no suposaran un problema pel fondeig –almenys amb el Ministeri- com son Cala Gogo, Palamós, La Fosca i Castell, i el Golfet. D’altres que estan dins la reserva com Cala Senia, El Crit, El Vedell, Massoni, El Cau i Cala Pedrosa, els estudiaran.