La Junta d’Andalusia inverteix més de 81 milions en ports d’Almeria

Les actuacions, ja en marxa, suposaran la creació de 1.800 llocs de treball durant la seva execució

06/10/2009


La Conselleria d'Obres Públiques i Transports està realitzant una sèrie d'actuacions en ports d’Almeria de gestió autonòmica directa, el volum de la inversió supera els 81,1 milions d'euros, segons ha posat de manifest el director gerent de l'Agència Andalusa de Ports d'Andalusia (APPA), José Salgueiro, qui ha assegurat que aquesta inversió du implícita la creació de 1.800 llocs de treball durant l'execució de les obres.
Invers. Andalu.ALmeria
Durant una visita al port de Roquetes de Mar, Salgueiro va comentar que aquestes actuacions s'emmarquen en les Bases Estratègiques per al Sistema Portuari Autonòmic Andalús 2004-2015, guia que regeix les actuacions de la Conselleria d'Obres Públiques per a la millora de les instal·lacions portuàries, tant en infraestructures com en equipaments complementaris, sempre adequats al nivell d'activitat de cadascun d'ells.

Una de les actuacions amb major pes econòmic que desenvolupa Obres Públiques en aquests moments es localitza en el Port de Carboneres, on el Pla d'Usos del Port representa una inversió de 34,7 milions d'euros. Aquesta quantitat es destinarà al compliment dels objectius contemplats en aquest Pla, com l'adequació i millora de l'equipament portuari per al desenvolupament de l'activitat pesquera, la implantació d'una nova zona d'amarratge per a la flota recreativa, la implantació del transport públic de passatgers i altres activitats d'oci, la creació d'una nova zona tècnica, així com dotar de funcionalitat a tot l'entorn del port i l'ampliació de l'actual recinte. A aquestes actuacions es suma un altre inversió de 350.000 euros corresponents al Pla de Millora i Manteniment del Port de Carboneres, el termini d'execució és de 2 mesos.

D’altra banda, dintre de la quantitat referida per Salgueiro també s'inclouen les actuacions que s'estan executant en el Port de Garrucha, que sumen prop de 26 milions d'euros, i que contemplen l'ampliació cap al Nord del port, amb les obres a punt de finalitzar; la construcció de la fossa i l'esplanada de l´escar en avançat estat d'execució; la redacció del projecte per a les instal·lacions nàutic-recreatives i les obres de soterrament dels accessos a l'ampliació nord del port que, amb un import de 7,1 milions d'euros, pretenen facilitar l'accés de tràfic pesat a la part comercial. Moltes altres obres s’estan realitzant a la zona.

La província d'Almería, amb més de 200 quilòmetres de costa, compte amb dues instal·lacions en ports d'interès general de l'Estat i vuit ports autonòmics en els quals la Conselleria d'Obres Públiques i Transports, a través de l’APPA, està portant a terme aquesta sèrie d'actuacions per a compatibilitzar l'increment de l'oferta d'infraestructures i serveis amb els requeriments de protecció ambiental i ordenació territorial.
TORNAR