El Parlament Balear insta al Govern a aprovar els plans de ports
 
L’objectiu és planificar i reordenar l’activitat nàutica

13/10/2009
 
El Parlament Balear va aprovar el passat dimarts per unanimitat instar al Govern i a Ports dels Illes Balears a elaborar, tramitar i aprovar els plans directors dels ports de la seva competència, amb l'objectiu de planificar i reordenar l'activitat que té lloc en aquestes instal·lacions.
 
El diputat socialista Joan Boned va justificar la iniciativa per la necessitat de nous amarradors i de regular com més aviat el sector nàutic a les Balears. Boned va declarar que donada la seva importància estratègica per a l'economia, l'activitat nàutica és un element important dintre de sectors rellevants per al desenvolupament i que, necessàriament, incideix sobre el segon element, que és el litoral.
 
La Llei de Ports de Balears, en la seva disposició addicional segona, va suprimir el punt 1 de l'article 57 de les Directrius d'Ordenació Territorial (DOT), en el qual es determinava el Pla Director Sectorial de ports esportius i instal·lacions nàutiques. A partir d'aquest moment, la llei va reservar l'ordenació d'aquestes infraestructures als plans directors dels ports, alguns dels quals, com és el cas dels de Ciutadella i, en menor mesura, Fornells estan en una fase més avançada, segons Boned. TORNAR


palma