L’ACPET expressa la seva posició als mitjans respecte a la polèmica de la falta de sorra a les platges de la costa catalana
 
Després de molt de temps en silenci, i de que els ports hagin invertit molt d’esforç, temps i diners, l’ACPET ha volgut fer arribar a l’opinió pública la seva posició en vers aquest conflicte

25/10/2010

Sorra-ports catalans (opinió portada)
Després dels articles apareguts a diversos mitjans de comunicació que feien com a principals responsables als ports esportius catalans de la falta de sorra a les nostres platges, l’ACPET mitjançant el seu president, el Sr. Tomás Gallart, ha pogut publicar a La Vanguardia (25/10/2010), un extens article defensant la posició dels ports esportius en aquest conflicte.
 
Després de molt de temps en silenci, d’invertir molt d’esforç, temps i diners, per una causa que es responsabilitat de molts i no només dels ports esportius, als quals s’ha assenyalat sempre com a  causants de la falta de sorra a les platges, l’ACPET ha volgut fer arribar a l’opinió pública la seva posició en vers aquest conflicte. No només ha aconseguit fer-se sentir, sinó que ha pogut obrir un debat referent a les causes i els causants del conflicte abans esmentat. Aquest debat es va poder llegir a la mateixa publicació de La Vanguardia a la primera plana on apareixen els principals temes de debat del dia. A continuació els articles publicats recentment en un dels diaris de referència del nostre país, i un altre amb opinions del conseller Nadal sobre aquest tema.


Notícia Europa Press Conseller Nadal(15/10/2010):
 

La Generalitat assegura que els ports catalans aportaran sorra a les platges afectades pel temporal
 
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha assegurat que la Generalitat garanteix que els ports catalans assumeixin el compromís d'aportar la sorra que ells mateixos retenen a les platges afectades pel temporal.
 
En roda de premsa, Nadal ha explicat que el Govern és conscient de la problemàtica i ha lamentat que els esforços de portar a la platja sorra per a aquest estiu hagin quedat "liquidats" per la climatologia.
 
Ha manifestat que el criteri del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí és optar pel transport de sorra en comptes de per mesures estructurals, i ha volgut calmar als "alcaldes que demanen a crits la sorra a l'estiu", aclarint que les platges tornaran al seu nivell habitual un vegada el mar abaixi els 70 centímetres que ha pujat arran del temporal.
 
Nadal ha demanat que es valori la relació entre el cost econòmic i ambiental de transportar sorra i el rendiment de les platges a l'estiu per a l'economia de Catalunya i Espanya. En tot cas, ha matisat que són els tècnics els qui han de determinar si la solució és el transport de sorra o adoptar mesures estructurals, com a dics submergits.
 
Entitats ecologistes han criticat la "pèrdua de diners" que suposa reformar les platges amb l'aportació extra de sorra que marxa amb cada temporal. Així mateix, han recordat que malgrat que els ports estan obligats a transferir la sorra que s'acumula als seus dics, no ho fan.

NOTICIA LA VANGUARDIA VIVIR


Sorra-ports catalans (La Vanguardia Vivir)


NOTICIA LA VANGUARDIA “CREEMOS QUE”

Sorra-ports catalans (opinió portada)

SBC /ACPET

OPINA - TORNAR