Formentera premia la Regata Ophiusa
 
La presentació de la Regata Ophiusa 2011 tindrà lloc a l’Espai del Mar del Saló Nàutic de Barcelona el 13 de novembre a les 17:00h
 
22/10/2010

Ophiusa
El Patronat Municipal de Turisme de Formentera va lliurar una placa a l’organitzador de la Regata Ophiusa, Josep Maria Ferrer Sirvent en reconeixement a la promoció que fa del turisme nàutic a l’illa. La placa va ser lliurada pel President del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer. Per la seva banda, el Conseller de Turisme Josep Mayans, va valorar la importància que té el turisme nàutic representat per l’Ophiusa en temporada baixa, ja que “els navegants no són dels que cancel·len reserves quan hi ha previsió de mal temps sinó tot el contrari, perquè malgrat faci fred, vent o plogui saps segur que sempre arriben”.
 
Actualment, la Regata Ophiusa porta a Formentera entre patrons, tripulants i familiars més de 500 persones, i molts d’aquests familiars hi van una setmana abans.
L’Ophiusa salpa cada Setmana Santa del port d’Aiguadolç de Sitges i té l’arribada davant del port de La Savina de Formentera, i gràcies a la col·laboració i implicació dels directius i marineria del port d’Aiguadolç, de les dues Marines de Formentera, del Consell Insular de Formentera i de l’Ajuntament de Sitges ja ha aconseguit en només set anys ser un clàssic de les regates de Setmana Santa.
 
Presentació VIII Regata Ophiusa 2011 al Saló Nàutic de Barcelona
 
Benvolgut/da navegant. El dissabte 13 de novembre a les 17:00 h presentarem la VIII Regata Ophiusa 2011 (
www.regataophiusa.com) i ens agradaria que ens acompanyessis, la regata es celebrarà durant els dies 21, 22 i 23 d’abril. En el mateix acte també es presentaran les regates Dragonera i Costa Brava. Pots venir amb la tripulació, amb la parella o amb qui vulguis. Serà a l'Espai del Mar (Recinte Gran Via - Pavelló 2) i si t'animes serà una bona oportunitat per retrobar-nos, informar-te de les novetats que hi puguin haver i també poder convidar-te a prendre una copa.
 
D’altra banda, cal remarcar que Ophiusa Iniciatives Nàutiques, organitzadora de la Regata Ophiusa Sitges-Formentera i les Conselleries de Medi Ambient i Turisme de Formentera, amb la col·laboració de destacats biòlegs i investigadors marins, i les revistes nàutiques Yate i Náutica estan preparant  la campanya Posidònia Survival. Aquesta campanya va dirigida a tots els navegants –siguin de vela o motor- per informar-los del creixent deteriorament de les praderies de Posidònia oceànica a causa, entre d’altres, del fondeig damunt d’aquestes praderies i dels abocaments dels dipòsits d’aigües negres i sentines al costat de la costa. La campanya consta de la publicació d’anuncis informatius a les revistes col·laboradores i la distribució gratuïta de la revista divulgativa Posidònia Survival a tots els ports de Catalunya, Balears i Comunitat Valenciana.


SBC /Port d’Aiguadolç

OPINA - TORNAR