Sanció per un abocament a Port Ginesta

La sanció imposada per la Generalitat de Catalunya per l’abocament al mar d'aigües de sentina, contaminades d'hidrocarburs, procedents d'una embarcació amarrada ha estat de sis mil euros

23/10/2010

Port Ginesta
La Generalitat de Catalunya ha sancionat amb 6.000 euros a una embarcació per un abocament d'hidrocarburs al port esportiu de Port Ginesta, a Sitges. El passat 3 de juliol de 2009 durant la nit, el personal de marineria de guàrdia de Port Ginesta va detectar un abocament al mar d'aigües de sentina, contaminades d'hidrocarburs, procedents d'una embarcació amarrada dins les instal·lacions del port.

Avisat el capità del port i en comunicació directa amb la Capitania Marítima a Vilanova i la Geltrú, Guàrdia Civil del Mar i Guàrdia Civil del cos de SE.PRO.NA., van procedir a realitzar les accions oportunes, SE.PRO.NA. va prendre mostres de l'aigua contaminada, va inspeccionar l'embarcació i va formular la pertinent denúncia.

Denúncies, informes i mostres van ser entregats al Servei de Ports de la Direcció General de Ports Aeroports i Transports de la Generalitat de Catalunya, Departament de Política Territorial i Obres Publiques, que va iniciar un expedient i es va concloure al juliol 2010 amb la sanció de 6.000 euros al vaixell que va produir l'abocament de substàncies contaminants en les aigües de Port Ginesta.

Des del sector portuari esportiu entenem que aquesta sanció és important, perquè reforça la consciència tant de treballadors com d'usuaris dels ports, sobre la importància del control de la qualitat de les nostres aigües i la responsabilitat personal que aquesta comporta.


SBC /Port Ginesta

OPINA - TORNAR