Els Ports Esportius protegeixen la flora i la fauna marina
 
 El Port Esportiu de Gijón reuneix 65 espècies de flora i 132 de fauna en les seves aigües

19/10/2009
 
Una de les màximes responsables del departament d'algues del Centre d'Experimentació Pesquera de la Direcció General de Pesca, Eva María Llera, va declarar el passat 14 d'octubre que “Les aigües del Port Esportiu alberguen 65 espècies de flora i 132 de fauna de nou grups biològics diferents. Això és indicatiu de qualitat”. La dada ve reflectida en el Projecte Vaig poder, un conveni d'investigació de biologia marina i assessorament tècnic signat entre el Port Esportiu de Gijón i el Principat al setembre de 2007.
 
“L'estudi s'ha desenvolupat a fi de mantenir en condicions òptimes les aigües i pantalans del port esportiu. Així podrem determinar quin és el moment adequat per a la seva neteja sense que afecti la fauna i flora macroescópicas que en ell habiten. Hem de mantenir-ho viu i net”, va subratllar Eva María Llera. L'estudi, realitzat durant tot l'any, també adverteix sobre la introducció d'espècies invasores com “l'alga japonesa Sargassum, que abunda a la platja de Ponent i a la seva mort és arrossegada per les corrents cap al port, on conclou la seva putrefacció”, va advertir Llera. 
 
Un altre exemple de la preservació del fons marí per part dels ports esportius va ser la concessió de banderes blaves a 21 ports catalans el passat juliol. Aquest galardó va ser entregat pel Secretari de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la gestió mediambiental i de qualitat a les instal·lacions portuàries.
 
SBC comunicación/Diario de Gijón


OPINA - TORNAR


mail