Multitudinària Presentació de la Regata Ruta de La Sal

La clàssica regata de Setmana Santa compleix en aquesta edició 26 anys d'història

Ruta Sal
L'Espai del Mar del Saló Nàutic va ser l'escenari de la multitudinària presentació de la pròxima edició de la regata Ruta de La Sal que va comptar amb la presència de diverses autoritats com Lluís Conde, President del Saló Nàutic de Barcelona; Eladi Balletbo, Conseller Delegat de marina Port Ginesta; Rodrigo Febrer, Capità de Marina Port Ginesta; Gerard Esteve, President de la Federaciòn Catalana de Vela; Pep Tur, President del Club Nàutic de Sant Antoni; Jaume Portoles, President del Real Club Nàutic de Dénia; Isabel Subirats, Presidenta d'ANAM, entre altres.

La Ruta de La Sal compleix vint-i-sis anys i és ja part de la història de la vela d'altura al nostre país. També, sens dubte, tot un fenomen social i esportiu que, des de la seva primera convocatòria, en la ja llunyana Setmana Santa de 1989, ha servit, sobretot, per fomentar i consolidar al nostre país la practica de la competició en alta mar. Vint-i-sis anys, i milers de milles de competició, en tot aquest temps mes de 7.000 milles, esquitxades d'oceans d'anècdotes, èxits esportius, navegacions carregades de
Ruta SAl2
màgies i, sobretot, molt sabor a Sal, que han gaudit, els mas de 50.000 regatistes que han participat a la Ruta de La Sal des dels seus inicis.

Baix aspectes esportius, la Versió Nord de La Sal que surt el pròxim 28 de març de 2013 des del CM Port Ginesta, es competirà sobre un recorregut de 140 milles amb rumb directe fins al CN Sant Antoni de Portmany a Eivissa. La Versió Est que partirà el mateix dia des del RC Nàutic de Dénia, es veurà obligada a cobrir un circuit de 120 milles que implicarà prendre Formentera per babord, l'Illa de Tagomago i, navegant per la costa nord d'Eivissa, arribar fins a Sant Antoni. Recorregut, aquest últim, que podria, si és el cas, modificar-se si les condicions meteorològiques així ho suggerissin.


SBC-Ruta de La Sal