La Palamós Christmas Race 2012 es presenta com un referent del calendari de regates

Més de cent embarcacions participaran en la tradicional regata de Classes Olímpiques Palamós-Christmas Race entre el 18 i el 23 de desembre

Christmas Race
El glamour del Village del Saló Nàutic de Barcelona va acollir la presentació de la regata Palamós Christmas Race 2012. L'explicació va anar a càrrec del president del Club de Vela Palamós, Miquel Aviñó, el vicepresident Eduard Sallés, Xavier Ribera vocal del Club Nàutic Costa Brava, el president del Saló Nàutic Luis Conde, el president de la Federació Catalana de Vela, Gerard Esteva i el representant de la Secretària General de l'Esport, Santiago Siquier.

Cal destacar que més de cent embarcacions participaran en la tradicional regata de Classes Olímpiques Palamós-Chirstmas Race entre el 18 i el 23 de desembre. La trentè setena edició d'aquesta competició se celebrarà en aigües de la badia de Palamós, organitzada pel Club de Vela Palamós i el Club Nàutic Costa Brava. Com a novetats destacar la incorporació de cinc classes i les noves embarcacions que competiran en els Jocs Olímpics de Rio 2016.

Aquest any la Palamós-Christmas Race tindrà moltes novetats, d'una banda l'estrena de les noves classes olímpiques, Kitesurf, FX i Nacra 16 que es sumaran a les ja existents Làser Radial Femení, Làser Estàndard, Finn, 49er i 470 Masculí i Femení; a les que caldrà sumar per a categories juvenils el Làser Masculí, 420 Masculí i Femení, 29er i SL 16.

Durant aquestes gairebé quatre dècades han passat per al regata gironina els regatistes més destacats del panorama olímpic mundial, i des de fa uns anys s'ha convertit també en una de les cites preferides per a les federacions europees per fomentar els seus regatistes de futur, pensant sobretot en les cites olímpiques a vuit anys vista, en aquest cas Rio de Janeiro 2016.

Des de sempre Palamós ha estat en un camp de regates clàssic a Europa i a tres mesos vista ja s'han inscrit tripulacions d'Espanya , França i Gran Bretanya. S'espera que un any més es superin els 20 països.

Participaran les tripulacions promeses en vela olímpica de la Federació Espanyola i també les que formen part del programa ARC (Alt Rendiment) de la Federació Catalana.

Carles Palomares, director de la Palamós-Christmas Race explica que “aquest any hem volgut fer una volta més i hem incorporat aquestes noves classes, que són el futur de la vela olímpica. Els grans regatistes olímpics han passat alguna vegada per Palamós, és una regata que assaona i és per això que moltes federacions europees envien a moltes de les seves noves tripulacions a participar a la Christmas Race”. S'espera que competeixin entre 150 i 200 tripulacions procedents de tot Europa.

María Teresa Ferrés, alcaldessa de Palamós, va explicar que “la Christmas Race compta amb un gran equip i ara més que mai hem d'anar tots de la mà. La Christmas Race és un referent a nivell internacional i és una espectacular imatge de la ciutat i de la badia de Palamós al món. Aquest és el nostre gran aval”.

Gerard Esteva, president de la Federació Catalana, va ressaltar que la “Christmas Race és una de les regates més importants i el Club de Vela Palamós és un exemple d'esforç i treball, i els resultats estan aquí”.

SBC-mundodeportivo.com