El Saló Nàutic exhibirà una oferta molt atractiva per al comprador
 
Major protagonisme de projectes i motors ecològics
 

03/11/2009

 
 
Amb més de 1.500 embarcacions de totes les eslores i per a tots els pressupostos, el Saló Nàutic presentarà atractives ofertes i condicions per a la compra de vaixells en un any caracteritzat per la crisi, amb la voluntat de contribuir a la reactivació del sector amb una àmplia gamma de productes i amb ajudes financeres als potencials compradors. Aquesta edició estarà marcada també per la preocupació mediambiental i la innovació, així com per l'acostament del mar al gran públic.
 
El saló Nàutic de Barcelona és el major mercat del sector a Espanya i un dels principals d'Europa, junt amb Düsseldorf i Gènova. En ell poden trobar-se des de taules de surf de vela  per poc més de 900€, llanxes a partir de 15.000€, creuers de 100.000 a 400.000€, fins a superiots per valor de diversos milions.  
 
Aquesta edició, que se celebrarà del 7 al 15 de novembre, ocuparà dos pavellons del recinte de Gran Via i dos molls en el Port Vell de Barcelona, amb un total de 380 expositors nacionals i estrangers, procedents de 35 països. Presentaran una àmplia gamma d'embarcacions, tecnologia punta, projectes amb I+D+i, motors més ecològics, electrònica d'última generació, ports i equipaments, iots i superiots, pneumàtiques, vela lleugera, surf de vela...
En la línia de contribuir a l'activació de les vendes, el saló Nàutic ha signat un acord amb Deutsche Bank que permetrà que els visitants disposin de manera automàtica de productes financers per a la compra de vaixells i amarraments. Els préstecs estan dissenyats per a les operacions comercials que es generin al saló i tindran vigència fins al pròxim 1 de gener de 2010 (veure informació annexa).
 
Recolzament al sector
 
El president del Saló, Luis Comte, ha assenyalat que "el major esdeveniment de la nàutica a Espanya ha renovat la seva vocació de recolzament al sector", que en el context de la crisi general registra un descens de 35% en la matriculació d'embarcacions en els nou primers mesos de l'any. Ha assenyalat també que "aquesta edició es celebra sota el lema
un mar d'oportunitats, que reflexa la voluntat de contribuir a animar les vendes perquè el que desitgi comprar un vaixell trobi al saló les millors condicions".
Els productes i novetats de la major part dels expositors es concentraran als pavellons 2 i 3 i espais exteriors del recinte de Gran Via, on estaran localitzades també les cinc grans àrees temàtiques al voltant de les quals es desenvolupen la majoria de les activitats.
L'Exposició Flotant del Port Vell estarà integrada per 180 vaixells de gran eslora, amarrats en les molles de La Fusta i d'Espanya, del Port Vell. En el primer, es podran veure els vaixells a vela i catamarans, i en el segon, les embarcacions de motor, iots i superiots. Entre aquests últims destaca el A-150 de la drassana espanyola Astondoa, de 45 metres d'eslora, la major embarcació que s'exposa aquest any.
 
Motors i projectes més ecològics
 
Diversos motors i projectes més respectuosos amb el medi ambient formen part també de les novetats d'aquest any. La propulsió híbrida, les bateries d'ió-liti i els motors elèctrics són algunes de les aportacions que es podran veure, a més de la implantació de nous materials i sistemes per millorar l'aïllament tèrmic i les vibracions.
La maqueta del prototip dels catamarans Ressò Cats, de l'empresa Motors Ecològics, amb propulsió elèctrica pura o híbrida, cablejat digital i energia solar és un altre projecte ecològic que estarà exposat, de la mà d'Innovamar, en l'Àrea d'Innovació. En la mateixa zona es mostrarà la Plataforma autònoma per a la detecció d'hidrocarburs en el medi marí, que amb el nom de SeaMon-HC, detecta abocaments mitjançant una boia de reduïdes dimensions amb sensors capaços de transmetre dades a altres receptors.
En el capítol ecològic, l'Associació Nereu i la Fundació Mar presentaran diferents iniciatives dirigides a afavorir el desenvolupament sostenible del sector nàutic. Entre altres, donaran a conèixer els detalls del centre de reciclatge de vaixells, que tracta de minimitzar l'impacte de residus; el projecte Mariage, per obtenir un diagnòstic mediambiental del litoral català; formar, destinat a impartir bones pràctiques entre els treballadors del sector en la gestió de residus, i el denominat Silmar, una xarxa de control de l'estat del litoral a partir de la recollida de dades i resultats.
 
Àrees temàtiques i recintes
 
El Saló Nàutic comptarà al recinte de Gran Via amb cinc àrees temàtiques, entorn de les quals es desenvoluparan nombroses activitats. El públic jove pot participar en les que s'organitzen a la piscina de l'Àrea Fun Beach;  en l'Espai del Mar es presenten regates i s'organitzen debats i conferències; Marina Tradicional és la zona de referència per a les entitats dedicades a la conservació del patrimoni nàutic amb la presència d'embarcacions de fusta i artesans; el Club del Pescador és el lloc reservat als aficionats a la pesca  i, a l'últim, l'Àrea d'Innovació acull projectes amb I+D+i que tenen aplicació a la nàutica.
El recinte de Gran Via tindrà un únic punt d'entrada, a través del
hall d'Europa (Av. Joan Carles I i carrer Ciències). Un servei d'autobusos llançadores gratuït connectarà el recinte de Gran Via amb el Port Vell i l'aeroport. Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya enllacen a més a més la plaça d'Espanya amb el recinte de Gran Via.



Àrea Prensa Saló Nàutic - SBC comunicación


OPINA - TORNAR