El CN Salou reconquereix les Balears
 
Salou i les Illes Balears rememoraran una vegada més, amb una regata, la travessia que va realitzar el rei Jaume I per conquerir l’illa de Mallorca
 
09/09/2010

regata Rei Jaume
Salou i les Illes Balears rememoraran una vegada més la travessia que va realitzar el rei Jaume I per conquerir l’illa de Mallorca. La Regata Rei en Jaume, que organitzen conjuntament els clubs nàutics de Santa Ponça, Puerto Portals i CN Salou, es disputa el cap de setmana del 19 de setembre, seguint el recorregut que l’any 1229 va portar el rei Jaume I a conquerir Mallorca partint des de la costa de Salou.
 
La Regata Rei en Jaume arriba enguany a la seva 24 edició i comptarà amb la participació d’una quinzena de embarcacions de tipus creuer. L’inici de la regata està previst per les 10 del matí, prop de la bocana del Club Nàutic Salou, mentre que l’arribada a Santa Ponça es preveu per dissabte, en funció de les condicions meteorològiques.
 
Aquesta regata es va començar a disputar l‘any 1987 i es va realitzar de forma ininterrompuda fins el  2002. En el seu moment, aquesta singladura va ser una clara referència esportiva per als amants de la navegació d'altura i en molt poc temps es va convertir en un emblema en l'esport a vela que reunia als millors especialistes nacionals en aquest tipus de circuits.
 
El 2002 es va decidir suspendre-la i posar fi a la relació esportiva iniciada en 1987 entre els ajuntaments de Salou i Calvià, tot i que uns anys després, la Rei en Jaume va recuperar el seu esperit i concepte inicial. En aquell moment, el Club Nàutic Salou va realitzar un gran esforç per mantenir la regata, canviant la fórmula de la travessia per la d’una regata costanera. Ara just fa tres anys, els seus organitzadors van recuperar el seu format i concepció inicial, per unir Salou amb les Illes Balears. Per segon any consecutiu, aquesta regata que uneix la Costa Daurada amb les Illes Balears no finalitzarà com altres anys a l’alçada de la illa Dragonera, sinó que ho farà a Santa Ponça, després d’un recorregut de 140 milles nàutiques. Actualment, la Rei en Jaume és una de les proves de més prestigi que es realitzen al Mediterrani. La regata està organitzada pel Club Nàutic Santa Ponsa, el club de Regates Puerto Portals i el Club Nàutic Salou.
 
SBC /CN Salou

OPINA - TORNAR