Marina Port Vell acull al vaixell solar més gran del món
 
És un catamarà de 35 metres d'eslora i 600 metres quadrats de plaques fotovoltaiques, que s'està preparant per convertir-se en la primera embarcació moguda per energia solar en donar la volta al món
 
05/09/2010

Catamarán solarMarina Port Vell de Barcelona acull a les seves instal·lacions des del 3 de setembre i durant tot el mes al ‘Touranor', el vaixell d'energia solar més gran del món. Es tracta d'un catamarà de 35 metres d'eslora i uns 600 metres quadrats de plaques fotovoltaiques, que s'està preparant per donar la volta al món, i convertir-se així en la primera embarcació moguda per energia solar en donar la volta al globus.

Catamarán solar2La finalitat d'aquest projecte comprèn la intenció de promoure la navegació ecològica, el ‘Touranor', que ha estat construït amb els materials i les tecnologies més innovadores, farà un recorregut de 26.998 milles nàutiques al voltant del globus terraqüi seguint la ruta equatorial per intentar aprofitar la màxima llum solar possible. El vaixell disposa d'una autonomia màxima de tres dies en cas de no rebre la llum del sol. L'increïble catamarà, que iniciarà la seva travessia l'any que ve, romandrà a les instal·lacions de Marina Port Vell fins a finals del mes de setembre.
 
SBC /Marina Port Vell/Diario Marítimas

OPINA - TORNAR