Innaugurada la nova dàrsena d'Hondarribia, amb capacitat per a 246 amarraments més
 
Les obres han durat 20 mesos i han suposat una inversió de 5,3 milions d'euros
 
03/09/2010

El conseller d'Habitatge, Obres Públiques i Transports del Govern Basc, Iñaki Arriola, va inaugurar la nova dàrsena de veterans d'Hondarribia, després de 20 mesos d'obra i una inversió de 5,3 milions, que suposarà una "sensible millora" urbana de l'entorn. L’obra ha estat promoguda i finançada per la Direcció de Ports del Govern Basc. Arriola  va assenyalar que Hondarribia compte en l'actualitat amb un port pesquer i un port esportiu amb capacitat per a 653 embarcacions, però la "gran demanda" existent requeria la creació de més punts d'amarrament per a embarcacions d’esbarjo de menor calat, de fins a 10 metres, la qual cosa va portar a l'Executiu basc a promoure les obres de remodelació i ordenació de la dàrsena de veterans. Aquesta infraestructura "desitjada durant molt temps" a Hondarribia, ha permès habilitar uns altres 246 nous amarraments al pantalà flotant, que contribuiran, segons ha assenyalat, a la millora de la qualitat dels amarraments i al sanejament i posada en valor de l'estuari del riu Bidasoa.
 
SBC /diariovasco.com

OPINA - TORNAR 
 

anclas

 
Expulsió “sense precedents” del Marroc d'embarcacions d’esbarjo provinents de Melilla
 
Per al president de Melilla "és una novetat", tenint en compte que mai havia passat  quelcom així, si bé s'ha  subratllat que s'ha de complir la legislació del país a on es va
 
03/09/2010

El president de la Ciutat Autònoma de Melilla, Juan José Imbroda (PP), ha assegurat que l'expulsió de les embarcacions de les cales marroquines registrada a finals d'agost "és una novetat" tenint en compte que mai havia passat quelcom així, si bé ha subratllat que s'ha de complir la legislació del país a on es va. No obstant això, el president de Melilla va indicar que la decisió de la gendarmeria marroquina d'expulsar de les platges pròximes a la ciutat espanyola del Nord d'Àfrica a la quarantena de vaixells d’esbarjo de Melilla que fondejaven en les seves aigües, en concret a la pròxima Cala de Tramuntana, no té precedent.

SBC /20minutos.es

OPINA - TORNAR 
 

anclas

 
La crisi multiplica el nombre de propietaris que volen desfer-se dels seus vaixells d’esbarjo
 
Les matriculacions han disminuït entre un 35 i un 40% respecte a 2009 en el que portem d'any a nivell estatal.
 
01/09/2010

Pocs sectors escapen de la crisi econòmica i el de les embarcacions d’esbarjo no és menys. Mentre el mercat d'ocasió presenta cada dia noves ofertes per adquirir vaixells, el nombre de matriculacions realitzades aquest any, respecte a 2009, ha disminuït entre un 35 i un 40%. Entre els 2.000 i 3.000 euros fins als 600.000. Aquest és el marge de preus dels vaixells d’esbarjo que conformen un mercat d'ocasió que, segons el director de Marina Corunya, Jesús González-Aller, "té un gran moviment" a causa de les complicacions que pateixen molts dels seus propietaris per afrontar les lletres bancàries que van sol·licitar en el seu moment per adquirir-los. Així, les embarcacions de segona mà presenten ofertes "inexistents en una altra conjuntura econòmica. El mercat d'embarcacions noves es troba molt aturat perquè la gent es decanta, com és lògic, pel d'ocasió", explica González-Aller. Són vaixells, fonamentalment de segona mà i de vela, que tenen entre 2 i 25 anys i que poden durar molt més temps gràcies a l'adequat manteniment que reben.

SBC /laopinioncoruna.es

OPINA - TORNAR

anclas
 

La pròxima Copa Amèrica, al 2013 i en catamarà
 
Les principals seus aspirants són San Francisco, València i Santa Margherita (Itàlia)
 
14/09/2010

La Gerra de les Cent Guineas pren un nou rumb. València va ser la ciutat elegida perquè tant el Defensor, el Golden Gate Yacht Club de San Francisco, com el Challenger of Rècord, del Club Nàutic di Roma, segellessin de la mà dels seus comodors, Marcus Young i Claudio Gorelli, el Protocol pel qual es regirà la 34 edició de la Copa Amèrica de vela. Gairebé totes les incògnites van quedar aclarides. Des de l'any en què es disputarà la pròxima edició (defensa de la Gerra), fins a la classe de vaixell amb què es competirà. Ara només falta per saber quina seu acollirà la Copa Amèrica, a la que aspiren, entre d'altres ciutats, San Francisco (Estats Units) –hi ha una alternativa amb San Diego–, València (Espanya) i Santa Margherita (Itàlia), però no serà fins al 31 de desembre d'aquest any quan es farà pública la seu elegida. Vincenzo Onorato, màxim responsable de Mascalzone Latino i al mateix temps representant al club italià, va ser l'encarregat de donar a conèixer l'any en què el Golden Gate Yacht Club, representat per BMW-Oracle, defensarà el trofeu. Serà el 2013, per a així no coincidir amb els altres dos grans esdeveniments esportius quadriennals, els Jocs Olímpics de Londres, el 2012, i el Mundial de futbol a Brasil, el 2014.
 
SBC /El Mundo Deportivo

OPINA - TORNAR 

anclas

Submergiran escultures en el museu subaquàtic de Cancún per protegir l'escull de coral
 
Les escultures van ser creades per l'artista britànic Jason de Caires Taylor, i estan a tamany natural i són part de la col·lecció "Evolució silenciosa" que consisteix en un repàs històric des de la Civilització Maia
 
07/09/2010

Un total de 330 escultures, que seran submergides al Carib mexicà per formar el Museu Escultòric Subaquàtic de Cancún, amb l'objectiu de protegir l'escull de coral, van ser presentades a principis de mes per autoritats ambientals i grups privats. El director del Parc Marí Nacional, Jaime González Cano, va explicar que aquestes escultures estan fetes a base de ciment, el qual permet que els corals es puguin adherir i créixer sobre elles, el que ajudarà a evitar que persones i embarcacions afectin més els esculls. La barrera d'esculls de coral enfront de les costes de Cancún ha patit danys importants a causa d'embarcacions, huracans i per la presència de milers de turistes que practiquen el busseig a la zona. González Cano va explicar que aquestes escultures de figures humanes van ser creades per l'artista britànic Jason de Caires Taylor, i estan fetes a tamany natural i són part de la col·lecció "Evolució silenciosa" que consisteix en un repàs històric des de la Civilització Maia, la Conquesta, Independència i Revolució fins als nostres dies.

SBC /Agencies

OPINA - TORNAR