La Junta d'Andalusia inverteix 74,7 milions en obres d'ampliació als seus ports malgrat la crisi
 
La inversió es destinarà a actuacions de condicionament als ports andalusos, entre obres finalitzades, en execució, en procés de licitació o adjudicació i redacció de projectes
 
04/09/2010

Puerto deportivo andaluz
La Conselleria d'Obres Públiques i Habitatge de la Junta d'Andalusia ha emprès una sèrie d'actuacions de condicionament als ports andalusos, entre obres finalitzades, en execució, en procés de licitació o adjudicació i redacció de projectes per un import global de 74,7 milions d'euros durant el primer semestre de 2010, segons va informar la conselleria en una nota de premsa.
 
El sistema portuari andalús està compost per 52 ports o instal·lacions independents, la qual cosa el converteix en el més important d'Espanya. D'ells, 35 són de titularitat autonòmica, 16 de titularitat estatal i un, el de Gibraltar, de sobirania britànica. Els ports autonòmics són gestionats, de manera directa o indirecta per la Junta d'Andalusia, a través de l'Agència Pública de Ports. Els de titularitat estatal són gestionats per set autoritats portuàries, i un pel Ministeri de Defensa.
 
Les activitats que s'exerceixen als ports són principalment de caràcter comercial, als ports d'interès general de l'Estat, més dos autonòmics; l'activitat pesquera, que es desenvolupa en una trentena de ports; la nauticorecreativa i esportiva, present en el 85%; el transport de viatgers, per línies regulars o de passatges turístics, que es dóna en 15 ports, i les activitats pròpies dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat.
 
La Junta d'Andalusia ostenta la titularitat de 35 ports, dels quals 24 són gestionats directament, a través de l'Agència Pública de Ports d'Andalusia, i 11 indirectament, mitjançant concessions a entitats privades o públiques. Els ports de gestió indirecta són tots ports esportius, en els que es desenvolupen únicament activitats nauticorecreatives.
 
SBC /Europa Sur

OPINA - TORNAR