Portos de Galícia elaborarà una guia de serveis nàutics

També s'impulsarà la creació del denominat ‘Cluster' de la Nàutica d’Esbarjo de Galícia

La Conselleria gallega del Medi Rural i del Mar, a través de Portos de Galícia, elaborarà una guia de serveis nàutics de Galícia i impulsarà la creació del denominat Cluster de la Nàutica d’Esbarjo de Galícia, com a mesures prioritàries dins el Pla Estratègic per al desplegament del sector, elaborat per l’ens públic per al període 2012-2020. Ambdues iniciatives s'orienten cap al major aprofitament del potencial turístic del sector nàutic d’esbarjo, una de les línies de treball centrals del full de ruta del sector, dissenyada per Portos de Galícia. En concret, l'elaboració d'una guia de serveis nàutics de Galícia, s'estableix com acció estratègica clau per a la captació de nous clients, un dels objectius bàsics per a la potenciació turística de Galícia com a destí nàutic.

SBC-expreso.info

Finalitzades les obres d'ampliació del varador de Vilanova Grand Marina

S'ha prolongat el braç de rodament de la grua pòrtic, el que permet varar embarcacions de fins a 35 metres d'eslora

06/09/2012

Vilanova Grand Marina - Barcelona ha augmentat la capacitat de les seves instal·lacions de varada amb la prolongació del braç de rodament de la grua pòrtic, el que permet varar embarcacions de fins a 35 metres d'eslora. Les obres de millora de l'àrea tècnica s'han dut a terme durant el mes d'agost. El varador de Vilanova Grand Marina – Barcelona, la primera fase de 8.000m2 està operativa des de principis de 2011, ofereix un servei integral de manteniment d'embarcacions i disposa d'una grua pòrtic de 200 tones i una àmplia zona de tallers per a treballs de mecànica, fusteria, pintura, etc. Ofereix a més a més un servei de pintura integral gràcies a un acord amb ADP Yacht Painting, companyia amb més de 25 anys d'experiència en el sector.

SBC-ePN

L'Institut de la Vela torna al Club Nàutic l'Escala

Enguany l'Institut de la Vela comptarà amb la participació de fins a un centenar de nois i noies de l'Escala que podran gaudir de l'esport de la vela

20/08/2012

Amb l'inici de l'activitat dels alumnes de segon i tercer de secundària del l'IES El Pedró, la vela escolar torna a l'Escala en la que serà l'edició 2012 del Institut de la Vela. És així com el Club Nàutic l'Escala acollia les primeres sessions que conformaran el programa confeccionat com a optativa per a un total de 50 alumnes. Més endavant, el proper 10 d'abril, la temporada de vela escolar es completarà amb l'arribada dels nens i nenes de cinquè de primària, tres classes de 25 alumnes del CEIP Empúries i una de 25 del CEIP Esculapi. Enguany l'Institut de la Vela comptarà amb la participació de fins a un centenar de nois i noies de l'Escala que podran gaudir de l'esport de la vela a través programa estructurat segons els estàndards de l'Escola Catalana de l'Esport. D'aquesta manera, el projecte inicia als alumnes a la pràctica de la vela i els ofereix la possibilitat de continuar navegant fins que assoleixen el nivell i l'autonomia suficient per poder integrar-se a les activitats que organitza l'Escola de Vela del Club Nàutic l'Escala.

SBC-CN l’Escala

El Club Vela Blanes fa un homenatge a Joaquim Robert Ruiz

Més de 150 persones celebren la cloenda de fi de temporada que any rere any porta a terme el Club Vela Blanes

25/08/2012

El Club Vela Blanes va acollir el sopar cloenda de fi de temporada que any rere any porta a terme el club a les seves instal·lacions quan l’estiu toca al seu fi. Enguany nombrosos socis, i amics, més de 150 persones, han participat d’aquest esdeveniment, que aquest 2012 volia retre homenatge a una de les persones que durant molts anys va dedicar moltes hores a viure molt de prop l’esperit de l’esport nàutic, Joaquim Robert Ruiz. Robert va rebre l’homenatge pels quasi 18 anys que va dedicar com a jutge de regates en aquesta institució. La seva dilatada experiència acumulada durant 12 anys el van portar a rebre l’any 92 de mans de Joan Mª Roig i Claret, president de la FCV, en la VI Nit de la Vela, la insígnia d’argent de la Federació per la seva important tasca desenvolupada com a jutge de regates.

SBC-CV Blanes

La crisi enfonsa els iots del maó

Les matriculacions de vaixells han caigut més d'un 80%

04/08/2012

La crisi ha arrasat un dels majors símbols del boom del maó: la febre de les embarcacions d’esbarjo. Des que l'economia va començar a desinflar-se, les matriculacions de vaixells han caigut més d'un 80%. I els preus dels iots i també els amarraments, que fa només cinc anys cotitzaven a preus prohibitius però acumulaven llistes d'espera, s'han enfonsat en percentatges encara majors que els que del mercat de l'habitatge. Després de tot, el sector nàutic espanyol es va nodrir dels excessos de l'immobiliari, i ara viu les seves mateixes malalties, però amplificades. Segons dades de la Direcció General de la Marina Mercant, en els sis primers mesos de l'any es van matricular a Espanya 2.003 embarcacions d’esbarjo, una nimietat en comparació amb les 4.429 que es van inscriure en el mateix període de 2011, és a dir, un 55,7% menys, i respecte als anys del boom del maó, la correlació és dramàtica. Entre 2004 i 2007 es va vendre cada any una mitjana de 13.000 vaixells, no obstant això, el més probable és que 2012 es tanqui per sota les 3.000 matriculacions.

SBC-elconfidencial.com