Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/acpet.es/httpdocs/port-news-acpet/wp-content/plugins/wp-twitter-timeline/wp-twitter-timeline.php on line 236

Acpet – Port News

La Generalitat de Catalunya aposta per la mobilitat sostenible i incorpora vehicles elèctrics als ports

 Breaking News

La Generalitat de Catalunya aposta per la mobilitat sostenible i incorpora vehicles elèctrics als ports

La Generalitat de Catalunya aposta per la mobilitat sostenible i incorpora vehicles elèctrics als ports
agost 01
17:28 2019

Un dels eixos en què treballa Ports de la Generalitat és el foment de l’ús de la mobilitat elèctrica als ports, per ajudar a mitigar el canvi climàtic i assolir un model energètic més sosteniblegeneralitat medi ambient

El port de Vilanova i la Geltrú (Garraf) disposa d’una nova escombradora elèctrica dins del seu parc mòbil per netejar la superfície del terra a tot el recinte portuari, per continuar potenciant la mobilitat sostenible dins dels ports catalans i ajudar a atenuar el canvi climàtic. La màquina de neteja ha suposat una inversió pública de 64.000 euros.

L’escombradora elèctrica substitueix la màquina de neteja anterior que funcionava amb un motor dièsel que consumia 280 litres de gasoil per any. La nova escombradora, més ecològica, té un motor elèctric que consumeix 5,95 kW per hora. Disposa de filtres per captar i recollir la pols en sec i evitar l’emissió de pols a l’aire. Genera menys contaminació acústica. La màquina és més eficient perquè té capacitat per recollir el doble de brossa. De moment la càrrega elèctrica es fa en un magatzem del port. A mitjà termini, l’Administració portuària té previst instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a tots els ports que gestiona.

El nou vehicle s’incorpora al parc mòbil sostenible de la Zona Portuària Centre que ja disposa d’una escombradora elèctrica a Arenys de Mar, així com de dos ciclomotors elèctrics a Vilanova i Arenys. El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha dit sobre la incorporació del nou vehicle sostenible que “hem començat pels ports de Vilanova i Arenys, però el nostre objectiu és dotar la resta de ports del nostre àmbit amb vehicles sostenibles per a la feina del personal”. Gómez Comes ha afegit que “continuarem treballant en el marc global de la  lluita contra el canvi climàtic amb actuacions i mesures per adaptar al màxim les instal·lacions perquè siguin cada cop més sostenibles”.

/ ACPET-Ports de la Generalitat

 

Share

Related Articles

ACPET NEWS nº 138 – maig 2021

Regístrate

May 2021
M T W T F S S
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31