Acpet – Port News

La pesca artesanal arrela al Port de Sitges

 Breaking News

La pesca artesanal arrela al Port de Sitges

La pesca artesanal arrela al Port de Sitges
desembre 15
16:28 2021

La Confraria de Sitges posa en valor la pesca artesanal creant una marca identificativa del peix, pescat a les nostres costes, anomenada Peix de SitgesPesca Sitges

El 21 de novembre es va celebrar el Dia Mundial de la Pesca. La jornada se centra a recordar que cal canviar la manera com el món gestiona la pesca per assegurar poblacions sostenibles i ecosistemes oceànics saludables.

En les últimes dècades hem anat comprovant com el fons marí no és una font de recursos inesgotable totalment resistent a l’agressió de l’activitat humana, com ens podíem haver pensat anteriorment.

La sobrepesca i les arts de pesca no selectives, com l’arrossegament, són un dels factors humans que ajuden que cada cop tinguem menys peix i menys variat als nostres oceans.

Al Port de Sitges compten amb la Confraria de Sant Elm, una de les primeres del litoral català, que aposta per la pesca artesanal, utilitza tècniques tradicionals sense malmetre altres comunitats animals o vegetals de l’ecosistema marí. Estem davant d’un tipus de pesca responsable i sostenible.

Si apostem per aquest tipus de pesca, i consumim el peix pescat amb mètodes artesanals estem afavorint la preservació de l’ecosistema marí, i la perdurabilitat d’un dels oficis més antics i entranyables, practicat de la manera més tradicional, poc industrialitzada, i respectuosa amb el medi ambient.

La Confraria de Sitges posa en valor la pesca artesanal creant una marca identificativa del peix, pescat a les nostres costes, anomenada Peix de Sitges. Una marca diferencial en qualitat, tradició i preu just.

/ ACPET-Port de Sitges

Share

Related Articles

ACPET NEWS nº 165 – març 2024

Regístrate

March 2024
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031