Acpet – Port News

Les Barcelona Foiling Sèries 2023-2024 arriben al seu fí consolidant Barcelona com a Centre de Referència mundial de la Promoció del Foil

 Breaking News

Les Barcelona Foiling Sèries 2023-2024 arriben al seu fí consolidant Barcelona com a Centre de Referència mundial de la Promoció del Foil

Les Barcelona Foiling Sèries 2023-2024 arriben al seu fí consolidant Barcelona com a Centre de Referència mundial de la Promoció del Foil
març 17
00:26 2024

Pablo Astiazarán del RCN de Barcelona brillant vencedor de les Barcelona Foiling Winter Sèries.bfoilingws

El diumenge 11 de març va finalitzar el sisè Esdeveniment de les Barcelona Foiling Winter Sèries / Regatte Annuelle en Mer, organitzat pel Reial Club Nàutc de Barcelona en col·laboració amb la Societè Nautiqué de Genève, caracteritzats per les extrems condicions de vent i mar que van esprémer al màxim les habilitats tècniques de regatistes i organització, havent-se anul·lat la jornada de compensació del dissabte. Es van celebrar fins a vuit proves amb vents de fins a vint-i-dos nusos i amb onades d’altura propera als dos metres, condicions òptimes per a les modalitats de foil. Els italians Ettore Bottcini, Enzio Savoini i Francesco Bertone Fresia van copar el podi de la sisena sèrie, demostrant el seu alt nivell de navegació en aquestes extremes condicions. 

La temporada 2023-2024 de les Barcelona Foiling Winter Sèries ha sigut un gran èxit i ha afiançat la comunitat Waszp, amb un total de 50 regatistes inscrits d’onze nacionalitats, 38 mànigues disputades en la modalitat flota, el guanyador indiscutible ha estat Pablo Astiazaran Pérez-Cela del RCN Barcelona amb 41 punts, la plata és per a Alberto Morales del RCN Arrecife amb 103 punts i bronze és per a Mikel Vazquez del Club de Vela Navarra amb 210 punts. En quart lloc Dani Cabré Burniol del Club Nàutic El Masnou (218 punts) i en cinquè lloc la regatista britànica Chloe Collenette del Weymouth & Portland National Sailing Academy (408 punts). 

En la modalitat Slalom, el primer lloc en el podi va ser novament per a Pablo Astiazaran, segon Dani Cabré i l’últim calaix és per a Alberto Morales. 

La classe WASZP, amb el lideratge del secretari de classe Mikel Vázquez, ha rebut el reconeixement oficial com a classe per part de la Real Federación Española de Vela, ha celebrat la Copa d’Espanya del 2024, sent guanyador Pablo Astiazaran Pérez-Cela, del RCN Barcelona, seguit per Antonio Gasperini i Quicorras Urios Salinas, tots dos del RCN València. En categoria femenina resultaria guanyadora Sol López del Centre Nàutic el Cano. 

El RCN Barcelona i Renting Ribs segueixen apostant per la modalitat foil 

La sinergia entre el compromís del RCNB amb l’excel·lència esportiva i l’experiència de Renting Ribs ha demostrat que la col·laboració estratègica és clau per portar endavant projectes ambiciosos. “Les Barcelona Foiling Sèries no només busquen l’excel·lència en la competició, sinó també liderar el camí en termes d’innovació i col·laboració. Aquesta col·laboració demostra que la combinació d’esforços entre sectors pot obrir noves oportunitats i elevar l’estàndard de qualitat dels esdeveniments nàutics. L’objectiu és establir una plataforma inclusiva i competitiva que transcendeixi les fronteres geogràfiques, i promogui la cura del mar i de les costes en la comunitat de navegants “, afirma Pere Sarquella, director esportiu del RCN Barcelona. 

La destacada participació de regatistes internacionals d’onze nacionalitats diferents ressalta el compromís estratègic del RCN Barcelona i Renting Ribs per fomentar activament la pràctica del foil a Espanya. 

Pep Subirats, assessor estratègic de Barcelona Foiling, destaca: “Més enllà de l’emocionant competició, estem treballant per consolidar les sèries que van tenir els seus primers passos ja per l’any 2018. Amb la participació de gairebé cinquanta regatistes d’onze nacionalitats en les presents sèries, anem consolidant el projecte.” 

La Copa Amèrica que se celebrarà a la ciutat Condal aquest proper 2024, no només tornarà a posar Barcelona en el centre del panorama mundial de la vela, sinó que ha de deixar un llegat que perduri en el temps. Les Barcelona Foiling Winter Sèries són un bon exemple, ja que estableixen la capital catalana com a centre del foil europeu a l’hivern durant els propers anys, amb l’objectiu d’aconseguir una major inclusió de gènere, duplicar el nombre de classes participants i minimitzar l’impacte ambiental de les regates en l’ecosistema local. 

Pere Sarquella, Director Esportiu del RCNB, i David Ubach, representant de Renting Ribs, emfatitzen conjuntament la visió de les Barcelona Foiling Sèries. Segons Ubach, “Mirant cap al futur, el projecte reconeix el paper clau que jugarà la Copa Amèrica 2024 en la configuració del futur de la navegació consolidant definitivament les classes voladores. Els regatistes de la Copa Amèrica, amb enfocament en joves i dones, ja s’estan interessant a unir-se a les Winter Sèries, millorant encara més el seu prestigi i subratllant el seu compromís d’impulsar-les cap a una nova era d’excel·lència i ajudant-nos en l’objectiu de captació de campionats internacionals en un futur no gaire llunyà”. 

Els organitzadors estan compromesos a consolidar els suports necessaris per a una millor organització de les Barcelona Foiling Winter Sèries 2024-2025, mirant cap a un futur d’excel·lència i creixement en la navegació de foil. 

Les Barcelona Foiling Winter Sèries estan organitzades pel Reial Club Nàutic de Barcelona i Renting Ribs, amb la col·laboració del Barcelona International Sailing Center, Waszp, 69F i la Federació Catalana de Vela, amb el suport d’Engel&Völkers. 

/ Ports Catalunya (ACPET) – RCNB

Share

Related Articles

ACPET NEWS nº 166 – maig 2024

Regístrate

May 2024
M T W T F S S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031