Acpet – Port News

Els ports esportius i turístics realitzen serveis essencials pel que la seva activitat continua, després del nou Reial decret 10/2020

 Breaking News

Els ports esportius i turístics realitzen serveis essencials pel que la seva activitat continua, després del nou Reial decret 10/2020

Els ports esportius i turístics realitzen serveis essencials pel que la seva activitat continua, després del nou Reial decret 10/2020
març 24
15:57 2020

S’ha detallat el procediment a seguir davant l’arribada d’embarcacions d’ús privat als ports esportius i turísticsEmpuriabrava

Els ports esportius i turístics realitzen serveis essencials pel que la seva activitat continua, després del nou Reial decret 10/2020. “Els nostres ports continuaran oferint els serveis mínims establerts per la llei, tal i com ho portem fent en els últims dies”, assegura Gabriel Martínez, president de la Federació Espanyola d’Associacions de Ports Esportius i Turístics (FEAPDT).

Els ports han de vetllar per la seguretat, vigilància i custòdia de les embarcacions que estan amarrades i també vigilar que no hi hagi desplaçaments de persones en les seves instal·lacions. Altres treballs essencials són el suport a la Duana i al Servei de Costes i Fronteres de la Guàrdia Civil. “Hem de tenir uns serveis mínims de marineria, suficients per a cobrir qualsevol emergència com pogués ser un incendi, o enfonsament per temporal. Tots els nostres treballadors estan fent una labor essencial i devem per això agrair-ho”, afirma Gabriel Martínez. El que sí que s’ha vist afectat per aquest nou Reial decret són els escars, que ja no podran realitzar cap activitat, per la qual cosa aquesta indústria si que es paralitza fins al 9 d’abril.

A petició de la Federació Espanyola d’Associacions de Ports Esportius i Turístics (FEAPDT), el Servei de Costes i Fronteres de la Guàrdia Civil ha participat en una videoconferència amb representants d’aquesta Federació on s’han plantejat una sèrie de dubtes sobre l’aplicació de les mesures del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

El criteri que ha de seguir-se en tot el territori nacional és que les tripulacions de les embarcacions que arribin a ports esportius o d’esbarjo només podran desembarcar en el marc de les limitacions del RD 463/2020, excepte casos de força major (circumstàncies excepcionals humanitàries, d’atenció mèdica o d’interès públic) que en tot cas seran valorades per la Delegació/Subdelegació de Govern; en qualsevol cas, els ports esportius hauran de continuar amb la seva obligació de comunicar totes les arribades a les Comandàncies, tractant de agilitzar els terminis d’aquestes comunicacions en atenció a la gravetat de les actuals circumstàncies.

El procediment a seguir davant l’arribada d’embarcacions d’ús privat als ports esportius i turístics serà, per tant, el següent:

  1. El responsable del port comunicarà la recalada de l’embarcació a la Comandància de la Guàrdia Civil corresponent, amb totes les dades sobre l’embarcació i tripulació/hostes amb la màxima antelació possible.
  2. Igualment, el responsable del port comunicarà als passatgers de l’embarcació que no està autoritzat el desembarcament de persones excepte en les condicions marcades pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.
  3. Si, atenent circumstàncies excepcionals humanitàries, d’atenció mèdica o d’interès públic, es necessités desembarcar fora de les condicions marcades pel Reial decret 463/2020, se sol·licitarà al responsable del port i aquest traslladarà aquesta sol·licitud a la Comandància de la Guàrdia Civil.
  4. La Comandància de la Guàrdia Civil mantindrà els oportuns contactes amb la Subdelegació/Delegació de Govern per a resoldre la sol·licitud d’autorització corresponent.
  5. Una vegada resolta la sol·licitud, la Guàrdia Civil la transmetrà al responsable del port que serà qui notifiqui l’autorització o la prohibició del desembarcament als tripulants/hostes de l’embarcació.

Aquest procediment estarà en vigor fins a nova comunicació per part d’aquest Servei, que també serà el responsable de comunicar qualsevol canvi de criteri o de procediment.

/ ACPET-FEAPDT

Share

Related Articles

ACPET NEWS nº 165 – març 2024

Regístrate

April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930