Acpet – Port News

Sant Carles Marina primer port esportiu de l’Estat amb un carregador elèctric per vaixells d’esbarjo

 Breaking News

Sant Carles Marina primer port esportiu de l’Estat amb un carregador elèctric per vaixells d’esbarjo

Sant Carles Marina primer port esportiu de l’Estat amb un carregador elèctric per vaixells d’esbarjo
juny 30
01:29 2022

L’instal·lació i finançament del carregador ha anat a càrrec de l’empresa britànica Aqua SuperPower, partner de l’Associació Catalana de Ports Esportius i TurísticsIsidre_Caparros_carregador_web

Sant Carles Marina s’ha convertit en la primera instal·lació nauticoesportiva a Catalunya i l’Estat en disposar d’un punt de càrrega per a vaixells nàutics elèctrics, situant al port de la Ràpita en un port capdavanter que aposta per un model energètic més sostenible i innovador i impulsa l’arribada dels vaixells nàutics “zero emissions”.

El carregador elèctric, col·locat i finançant per l’empresa britànica Aqua SuperPower, ha tingut un cost de 40.000 euros. El dispositiu té una potència de 75 kW i disposa de dos punts per carregar simultàniament dos vaixells al mateix moment. El temps de càrrega és d’aproximadament una hora, però tot dependrà de la capacitat de bateries que tingui cada vaixell. El carregador funciona amb una aplicació que es pot descarregar des de qualsevol dispositiu mòbil.

Aqua SuperPower ha fet l’arribada al mercat català de la mà de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET), amb qui recentment van signar un acord de patrocini en la línia del pla de sostenibilitat i medi ambient de la pròpia Associació. 

Aquest equipament també s’engloba en l’estratègia política del departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya per la descarbonització de les activitats, alhora que se suma als objectius estratègics del Pla de ports de Catalunya Horitzó 2030.

El secretari de Territori i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavin, acompanyat de l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, el director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, la directora dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre, Lídia Pino, el conseller de Sant Carles Marina, Àlex Balletbó, i el director general de Sant Carles Marina, Nicolás González, entre altres representants institucionals i directius, van assistir a l’acte de posada en funcionament del primer carregador per a vaixells nàutics elèctrics.

/ ACPET-Ports de la Generalitat

Share

Related Articles

ACPET NEWS nº 166 – maig 2024

Regístrate

May 2024
M T W T F S S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031