El Port de Mataró, capdavanter en gestió mediambiental, rep la certificació ISO 9001 per la gestió de qualitat en els serveis que ofereix
 
Port de Mataró és dels pocs ports esportius amb aquesta certificació de qualitat i el posicionen com una de les instal·lacions portuàries amb més nivell qualitatiu

10/02/2011
 
Puerto-deportivo-Mataró_articlefull
El Consorci Port de Mataró, pioner en aspectes mediambientals, ha rebut la certificació ISO 9001 que atorga AENOR per la seva capacitat per proporcionar de forma coherent els serveis tant als usuaris com als ciutadans.
 
El sistema de gestió de qualitat del Consorci Port de Mataró ha esta auditat i certificat per l’entitat certificadora AENOR d’acord amb la norma ISO 9001 que demostra la capacitat per proporcionar els serveis que satisfan els requeriments dels clients del Port.
 
Aquest reconeixement a la qualitat en serveis esdevé un compromís en el camí cap a la millora contínua i l’excel·lència que, juntament amb totes les actuacions en l’àmbit de la responsabilitat mediambiental que porta a terme el Port de Mataró, són el resultat de la feina ben feta i el servei vers els usuaris i la societat.
 
A més, el Port de Mataró és dels pocs ports esportius amb aquesta certificació de qualitat que, juntament amb els altres reconeixements en l’àmbit de la responsabilitat mediambiental, el posicionen com una de les instal·lacions portuàries amb més nivell qualitatiu.
 
El Consorci Port Mataró des de 2005 ha rebut cada any ininterrompudament la Bandera EMAS, una eina de gestió per a empreses i altres organitzacions, d’aplicació voluntària, que permet avaluar, millorar i donar a conèixer el seu comportament ambiental i reconeguda per la Unió Europea.
 
La Bandera Blava, que se li va atorgar aquest estiu passat, és el símbol que reconeix l’alt nivell del Port de Mataró en aspectes relatius al salvament, socorrisme i primers auxilis, fruit del conveni signat amb la Creu Roja, de la qualitat de les aigües, la seguretat, el servei, la informació i educació mediambiental que es porta a terme a les instal·lacions.
 
A més, el sistema de gestió ambiental del Consorci Port de Mataró ha estat auditat i certificat per l’entitat certificadors AENOR d’acord amb la norma ISO 14001 i EMAS i verificat pel propi Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.
 
A banda d’aquests dos reconeixements cal sumar-hi la Gestió de Residus MARPOL, el Punt Net amb disposició de contenidors per fraccions, el control de la qualitat de l’aigua i les emissions de CO2, la cura en el consum d’aigua, l’eficiència energètica, la conscienciació tant del personal com dels usuaris i la formació dels treballadors com a elements clau per la millora continua de la gestió mediambiental del Port.
 
SBC /Port Mataró

OPINA - TORNAR