El Port de Mataró inverteix 500.000 euros per a la regeneració  de les platges del Maresme
 
Joan Bellavista, gerent del Port de Mataró, es entrevistat al Telenoticies de TV3. Al final de la noticia s’inclou el video de l’entrevista.
 
B-158
8/07/2010

El 8 de juliol es van iniciar les obres d'emergència per a la regeneració de les platges del Maresme, gràcies als esforços conjunts del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, la Generalitat de Catalunya i el Port de Mataró.
 
L'objectiu d'aquestes obres és millorar l'actual situació d'escassetat de sorra que pateixen aquestes platges com a conseqüència dels temporals d'aquest hivern. Els treballs a realitzar, que hauran d'acabar a finals d'aquest mes de juliol, han estat consensuats amb els diversos municipis i sectors afectats.
 
La inversió total d'aquestes obres de regeneració dels quatre municipis (Cabrera, Premià, Vilassar de Mar i Montgat) és de 2.245.000 euros. El MARM aporta 1.345.000 euros. La Generalitat de Catalunya aporta 400.000 euros i el Port de Mataró s'incorpora amb una aportació de 500.000, específicament dirigida a la zona de Cabrera de Mar, contigua al municipi de Mataró, complint l'acord del seu consell d'Administració, en relació al transvasament de sorres que volia realitzar els últims 5 anys i que per raons tècniques no havia pogut dur a terme.
 
La zona d'extracció de sorra autoritzada es localitza enfront de la costa de Premià, en la mateixa àrea en què es van realitzar els treballs d'extracció per a l'estabilització de les platges de Barcelona i amb les mateixes exigències de control i seguiment ambiental.  

A continuació podeu visualitzar un petiti fragment del telenoticies de TV3 del 8 de juliol a on es parla del problema.
 
http://www.tv3.cat/videos/3008431


SBC /Port de la Selva

OPINA - TORNAR