CiU afirma que la sentència de l'Estatut tancarà la Transició amb "clara involució autonòmica"
 
En concret, Puig va apuntar que la involució autonòmica s'ha reflectit, a més de en l'Estatut, en àmbits com en la Llei de Ports

28/06/2010
 
Felip Puig (CIU)
El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va advertir que si el Tribunal Constitucional (TC) retalla l'Estatut es posarà fi a la transició democràtica "amb una clara involució autonòmica" en l'àmbit de poder polític i de l'autogovern català.
 
Ho va dir en roda de premsa, davant la imminent sentencia definitiva del TC, la qual cosa comportaria el tancament de la transició i l'obertura d'un nou cicle per a Catalunya amb una ruta marcada pel dret a decidir, amb el concert econòmic com a objectiu prioritari, per la reafirmació nacional i la radicalitat democràtica, va dir.
 
Això requerirà major fortalesa política que la de l'actual Govern català, va afegir Puig, el qual va considerar que han fracassat en la gestió diària, en la lluita contra la crisi i en la defensa de l'autogovern. En concret, va apuntar que la involució autonòmica s'ha reflectit, a més de en l'Estatut, en àmbits com en la Llei de Ports, en la de la Dependència i en l'instauració de la tercera hora de castellà.
 
En el cas que el TC tombi l'Estatut, Puig va assegurar que l'itinerari "està més o menys traçat", després que transcendís que el president de la Generalitat, José Montilla, i el líder de CiU, Artur Mas, mantenen des de fa mesos contactes per perfilar una resposta davant aquest eventual escenari. Segons va dir Mas en una entrevista, el primer pas seria deixar constància al Parlament del rebuig a la sentència; després, convocar una manifestació, i un cimera política per reflexionar i valorar les seves conseqüències.
 
SBC / Agencies

OPINA - TORNAR