La Princesa d'Astúries presidenta d'honor del Mundial de vela de Gijón
 
Si la seva agenda li ho permet, podria assistir a la inauguració o a la clausura

27/11/2009
 
La Princesa Leticia serà la presidenta d'honor del pròxim Campionat del Món de la classe open 40 que es disputarà en les aigües de la badia de Gijón del 22 al 25 de juliol de 2010. També hi ha la possibilitat que la Princesa d'Astúries pugui assistir a la cerimònia d'inauguració o la de clausura sempre que la seva agenda li ho permeti. El Club Marítim Àstur i Grand Pavois Organisation, en col·laboració amb el Port Esportiu, organitzen aquest Mundial, que compte també amb el suport de la Federació Espanyola de Vela (FEV), encarregada de fer les gestions davant la Casa Reial. L'equip que dirigeix Pedro Pablo Sánchez, responsables directe de l'organització, va rebre amb gran satisfacció la notícia. La presentació de la competició es va realitzar al Saló Nàutic de Barcelona i aquesta setmana es prepara la posada en escena que es realitzarà a París, on serà exhibit un vídeo promocional de la prova i de la ciutat. Gijón també tindrà la seva presentació, en la que s'espera comptar amb el càntabre Gonzalo Botí, que acudiria amb la seva embarcació 'Tales-Villa Esperanza', amb la que va aconseguir el subcampionat en l'edició de 2008. El que sí que sembla segur és que els millors especialistes de la classe open 40 estaran el pròxim mes de juliol a la ciutat.
 
 SBC comunicación / elcomerciodigital

OPINA -TORNAR 

anclas breus

 

El Port de Vigo aprova una nova dàrsena esportiva a A Laxe
 
El cost del projecte, ja adjudicat, ascendeix a 2.150.000 euros

27/11/2009
 
L'Autoritat Portuària de Vigo ha aprovat la creació d'una nova dàrsena nauticoesportiva i una zona d'oci en el moll de A Laxe. Així ho va anunciar la presidenta d'aquesta institució, Corina Porro, que va aclarir que la nova instal·lació d'embarcacions d'esbarjo tindrà capacitat per a uns 200 amarradors, no requerirà obres i es realitzarà mitjançant la instal·lació de pantalans flotants. D'aquesta manera, assegura que "es dóna atenció a una demanda que ha baixat però que continua existint" a Vigo. Aquest projecte provocarà la reordenació dels actuals usos del moll de A Laxe, de tal manera que les embarcacions de servei es desplaçaran a la dàrsena 2. La presidenta del Port també va matisar que hi haurà de reorganitzar el tràfic de ria però va assegurar que les empreses no han posat "cap problema" respecte d'això. Per la seva banda, l'espai lúdic estarà acabat en cinc mesos i es compondrà d'una zona enjardinada amb un gran estany de sis fosses en què s'instal·laran "diferents motius d'aigua", amb efectes de llum i un guèiser central de 40 metres d'alt. El cost d'aquest projecte, ja adjudicat, ascendeix a 2.150.000 euros, que inclouen la humanització del lloc i la demolició de la nau que ocupa actualment aquest espai, que es troba en estat ruïnós.

 

SBC comunicación / Faro de Vigo

OPINA -TORNAR 

anclas breus 

 
Un nou port per a Llanes
 
El Principat d'Astúries confia a començar les obres abans de fi d'any. El projecte dotarà al moll esportiu de 140 nous amarradors

30/11/2009
 
L'obra de condicionament i ampliació del port esportiu de Llanes està cada vegada més a prop de ser una realitat. El Principat, a través de la Conselleria d'Infraestructures i de Medi Ambient, ha adjudicat de manera provisional les obres, l'import de les quals ascendeix a 3,7 milions d'euros. Amb aquest anunci, el projecte d'ampliació del port interior de Llanes, la despesa del qual va ser autoritzada el passat mes de juny pel Consell de Govern per un import de 5,4 milions, dóna un dels seus últims passos administratius previs a l'inici d'una obra que el municipi esperava amb impaciència. El projecte d'ampliació i adequació del port interior de Llanes crearà 140 nous amarradors per a embarcacions esportives, distribuïts en una sèrie de pantalans flotants al llarg de tota la dàrsena i en ambdós marges.
 
 SBC comunicación / elcomerciodigital

OPINA -TORNAR

anclas breus
 

El Port de Palamós tanca la seva millor temporada de creuers
 
El 2009 va rebre el 60%  dels creueristes de la dècada


24/11/2009
 
Palamós ha batut tots els seus rècords i ha tancat la millor temporada de creuers de la seva història amb 32 escales i 33.554 passatgers. El port de la Costa Brava s'ha recuperat així del clot que va patir l'any passat, quan els 21 vaixells de luxe que van recalar a la ciutat a penes van suposar un tràfic de 4.300 visitants. Manel Nadal, secretari de Mobilitat i responsable de Ports de la Generalitat, va assenyalar que aquestes dades “consoliden Palamós com el segon destí de creuers de luxe després de Barcelona i molt per davant de Tarragona”. Nadal va avançar que, malgrat la crisi, les previsions per a l'any que ve encara són millors, ja que s'espera l'arribada de 40 creuers i uns 38.000 passatgers. El secretari de Mobilitat va destacar que l'impacte econòmic estimat d'aquesta activitat és d'1,9 milions d'euros, gran part dels quals es queden a Palamós, ja que el 65% dels passatgers que descendeixen del vaixell durant les escales es queden a la localitat.
 
SBC comunicación / El Periódico

OPINA -TORNAR 
 

anclas breus

 
El Port de Barcelona rebaixa les taxes per estimular l'activitat
 
La direcció del port va emmarcar aquests descensos impositius en el "conjunt d'accions anticrisi"
 
El Port de Barcelona va anunciar ahir una rebaixa de l'1% en les principals taxes relacionades amb les operacions portuàries: la que s'aplica al vaixell, a les mercaderies i al passatge. Segons va explicar en un comunicat, l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB) ha adoptat aquesta mesura per a "estimular l'activitat portuària i comercial" durant l'any que ve. Anteriorment l'APB ja va avançar que reduiria un 0,6% el cànon que s'imputa a les terminals i les empreses que estan instal·lades al port. La direcció del port va emmarcar aquests descensos impositius en el "conjunt d'accions anticrisi" que va acordar el Consell d'Administració del Port al desembre de 2008, quan va decidir congelar les taxes d'aquest any.
 
 SBC comunicación / El País

OPINA -TORNAR 
 

anclas breus 
 

Noves cares en la Junta Directiva de la RFEV

Octavi Candela i Antoni Colom, ambdós membres de l'ACPET, noves incorporacions a la RFEV

Novembre 2009

Durant els últims mesos, la RFEV (Real Federació Española de Vela) ha acollit en la seva Junta Directiva a nous membres del sector nàutic. Entre les noves incorporacions destaquen les d'Antoni Colom Prieto, president del Club Nàutic Garraf i Octavi Candela Lorente, vicepresident de la Federació Catalana de Vela i president del Club Nàutic Port de la Selva, ambdós ports associats a l'ACPET (Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics). També cal destacar la presència de Gerard Esteva Viladecans, president de la Federació Catalana de Vela i també membre de la Comissió Delegada; Pascual Fernández López, president de la Federació Asturiana de Vela; Joan Mir Soler, president del Real Club Nàutic de Barcelona; Santiago Fiol Amengual, president de la Federació Balear de Vela; Manuel Pons García, president del Real Club Nàutic de València i Germán Suárez-Pumariega Lores, president de l'Associació Espanyola de Clubs Nàutics i del Real Club Nàutic de La Corunya. Esmentar també les incorporacions a aquest òrgan de la RFEV de Francisco Navarro Pérez, representant de la Federació de Minusvàlids; Cristina Osset Martínez, regatista i membre de la Federació Madrilenya; Xavier Torres Isach, secretari nacional de Funboard i Fórmula Surf de vela i per últim la de Miguel Noguer Castellvi, medallista olímpic i regatista en actiu.
 SBC comunicación / RFEV

OPINA -TORNAR  

anclas breus
 

Santurtzi obre els seus pantalans a vaixells d'altres municipis
 
L'Ajuntament començarà a cobrar per l'amarrament d'embarcacions el 2010

25/11/2009
 
El 2010 entrarà en funcionament la nova ordenança que marcarà un preu anual als patrons d'embarcacions que vulguin atracar en algun dels 719 amarraments disponibles en Santurzi (Biscaia) per a naus de cinc a dotze metres d'eslora, amb la intenció de regularitzar l'ús dels seus cinc pantalans i obrir-los a usuaris d'altres municipis. “El preu que pagarà cada patró dependrà de factors com si estan empadronats o no al municipi, la grandària de l'embarcació o si es tracta d'empreses o particulars”, va explicar el regidor d'Obres i Serveis, Lezo Urreiztieta. Així, l'ordenança contempla taxes anuals mínimes de 140 euros per al propietari d'una barca de cinc metres resident al municipi, fins als 3.758 euros de màxima que pagaria a l'any una empresa de fora per una nau d'entre 10 i 12 metres d'eslora. "El més car dels supòsits per a un veí serà el més barat en el cas de persones no empadronades", va advertir l'edil. L'Ajuntament confia a obtenir una nova font de finançament, amb una partida anual que pot rondar els 200.000 euros.
 
SBC comunicación / elcorreodigital

OPINA -TORNAR