Acpet – Port News

El ressorgir del Port Esportiu de la ciutat de Barcelona

 Breaking News

El ressorgir del Port Esportiu de la ciutat de Barcelona

El ressorgir del Port Esportiu de la ciutat de Barcelona
maig 12
14:38 2015

MPVBellamy i Nachoom, amos d’un banc d’inversió, confien en l’economia que generen els iots per aupar a la barcelonina Marina Port Vell 

Marina Port Vell com a projecte suposa un impacte econòmic de 750 milions d’euros anuals per a la ciutat

Barcelona és l’única ciutat oberta al mar i al sol en què els preus dels habitatges de la façana marítima són cinc o sis vegades més baixos que els de les de la zona nord de la ciutat. Barcelona va viure, incomprensiblement, d’esquena al mar fins a 1992, i encara avui els barcelonins, sobretot a partir de cert poder adquisitiu, insisteixen en el menyspreu del mariner per considerar-ho un subproducte per a turistes o alguna cosa directament de barriada. Per això pocs són els que s’han adonat de la formidable transformació que ha experimentat Marina Port Vell des que Martin Bellamy i Uri Nachoom, propietaris del Grup Salamanca, es van fer amb la concessió administrativa per explotar-la durant els propers 21 anys.

La inversió inicial va ser de 100 milions de dòlars i ha suposat la creació de més de 60 nous llocs de treball directes i s’espera incrementar un 20% la plantilla en el proper mes amb 15 noves contractacions. El sector nàutic a Barcelona compta actualment amb una ocupació directa d’1.500 persones.

La idea fonamental d’Uri Nachoom, que avui resideix entre Londres i Barcelona, és convertir el Port*Vell en la millor marina del món. “Per la seva ubicació, pel seu clima, pel seu interès cultural i gastronòmic, per la seva proximitat amb l’aeroport, Barcelona pot competir amb les grans capitals del món i aconseguir el que es proposi si som capaços de treballar amb mesura i audàcia”. Tal és el desinterès que els empresaris i els rics de Barcelona senten pel seu mar, que ni coneixien al senyor Nachoom ni s’havien assabentat de la seva poderosa inversió fins que va obrir el OneOcean, un club privat amb restaurant, cocteleria i gimnàs que l’empresari va idear precisament per incorporar als barcelonins a la seva marina.

“Sense la ciutat, la marina està morta. Sense gent no hi ha vida i sense vida no hi ha negoci. Networking, networking”, explica el senyor Nachoom, de 56 anys, per subratllar la idea de fons del seu projecte. “Marina Port Vell ha de ser atractiva per al capità i la tripulació dels iots, per als propietaris, i per a la gent de negocis de la ciutat. El OneOcean és la part més vistosa, però és només la plataforma per donar sentit a tot la resta. Vull que aquest club sigui un ambient per a la trobada, per a la relació i per als negocis entre la gent de la ciutat i els que ens visiten amb els seus iots”.

Encara que Marina Port Vell, com totes les marines, basa el seu negoci a atreure als grans iots del món perquè comprin un amarratge i atraquin a les seves instal·lacions durant la temporada baixa, la major part del benefici que aquests iots aporten allà on s’instal·len ni és per al port ni té res a veure amb el luxe. Els iots que el senyor Nachoom vol tenir com a clients gasten de mitjana de cinc a 10 milions d’euros a l’any -entre el 10 i el 20% del que va costar construir-los- en el seu manteniment. I aquests milions es gasten a les drassanes, supermercats, restaurants, i tota classe de negocis relacionats amb el que l’embarcació pugui necessitar -és un hotel flotant- i que naturalment es troben a la ciutat on el iot està estacionat, afavorint intensament l’economia local. Marina Port Vell com a projecte suposa un impacte econòmic de 750 milions d’euros anuals per a la ciutat.

Per a llegir l’article complet: http://www.elmundo.es/economia/2015/05/10/55490bdbca47414f148b456c.html

SBC-elmundo.es

Share

Related Articles

ACPET NEWS nº 166 – maig 2024

Regístrate

May 2024
M T W T F S S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031