El Nilfisk del CN El Balís campió del món de la classe J80

Nilfisk Balís J80
Després de nou intenses proves el vaixell del medalla Olímpic José M. van der Ploeg va aconseguir el títol de manera indiscutible

Nilfisk Campió del Món de J80Nilfisk, el J80 del medalla Olímpic José M. van der Ploeg s'ha proclamat campió del món de la classe a Darmouth, Anglaterra, després de 9 intenses proves en les que el fort vent i onatge han marcat les jornades finals de la competició. Nilfisk, del CN ​​El Balís, es va situar al capdamunt de les classificacions el segon dia de regates i va mantenir la posició fins al tancament del campionat. Amb grans parcials de 10-9-3-4-6-4-(14)-15-7, sense baixar de la 15a posició, controlant una flota de 75 monotips, aquest equip ha aconseguit la medalla d'or del mundial de J80en el segon any de trajectòria a la classe, després d’aconseguir el subcampionat el 2011.

SBC-CN El Balís

anclas

XXIII regata Dragonera

És una de les regates més característiques de quantes organitza el Club Nàutic el Balís i de la que es guarden inesborrables records

31511575dragonera-tileretallat
El Club Nàutic El Balís, el Club de Vela de Port d'Andratx amb la col·laboració de la Federació Catalana de Vela, organitzen conjuntament la XXIII edició de la Regata Dragonera entre el 21 i el 23 de juny. Es tracta d'una regata d'Altura per embarcacions de la classe Creuer amb certificat RI 2012 amb grups per a creuers, Solitaris i A dos i per a la classe Mini.

És una de les regates més característiques de quantes organitza el Club Nàutic el Balís i de la que es guarden inesborrables records. Un punt d'unió entre els participants, el CN El Balís i el Club Vela Andratx, i que és puntuable per al Campionat de Catalunya de regates d'Altura així com el Campionat de Catalunya de Solitaris i A Dos. Per a més informació
www.dragonera.cnelbalis.com .

SBC-CN el Balís

anclas


Glamour al 38 Trofeu Vila de Blanes Optimist-IV Trofeu Carla Bulgaria Roseas Beauty al Club Vela Blanes

La regata va comptar amb la presencia d’una 50ena de regatistes de l’àmbit gironí: CV Palamós, CN l’Escala, CN Port d’Aro, CN l’Estartit, CN Llançà, CN St. Feliu i l’amfitrió el Club Vela Blanes

Maig 2012

Trofeu Vila de Blanes Optimis Carla Bulgaria Roses
Nova cita amb la més clàssica de les clàssiques entre els regatistes més petits. La 38ena edició del Trofeu Vila de Blanes ha congregat a una 50ena de regatistes de l’àmbit gironí: CV Palamós, CN l’Escala, CN Port d’Aro, CN l’Estartit, CN Llançà, CN St. Feliu i l’amfitrió el Club Vela Blanes.

La regata que va finalitzar amb cinc proves de les sis programades amb un dissabte complicat però que finalment va complir amb el “timing”, i un diumenge on el seguiment constant de la meteorologia (l’avís de tempesta era evident) va condicionar la jornada; van ser novament un èxit. Dos dies d’intensa regata que es van caracteritzat pel bon ambient entre els regatistes, l’organització i tot el que el glamour arrossega de la premsa del cor.
Un any més Carla Royo Vilanova, princesa de
Panagyurishte, ha estat la “madrina” d’honor d’aquesta regata amb el patrocini de Perfumeries IF i la col·laboració de rellotges Burg, pelutxos Nici, Hotel Monterrey, llibres Siruela i calçats RIA entre d’altres.

SBC-CV Blanes 

anclas


El Port de Roses acull una etapa de la 35è edició del Tour de France à la Voile

Aquesta cèlebre regata compta amb la particularitat de realitzar-se en embarcacions monotip, fet que acreix el valor de la victòria exigint a la tripulació una alta competitivitat i resistència

15/06/2012

roses1
El municipi de Roses rebrà a la flota de la 35è edició del Tour de France à la Voile (Volta a França a Vela) entre el 18 i el 21 de juliol. Gràcies a la feina en conjunt de l'Ajuntament de Roses, el GEN Roses, l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i el Port de Roses, serà la segona vegada que la prestigiosa regata gala recali al port empordanès per iniciar el tram final de navegació pel Mediterrani.

Aquesta cèlebre regata compta amb la particularitat de realitzar-se en embarcacions monotip, fet que acreix el valor de la victòria exigint a la tripulació una alta competitivitat i resistència. Des de l'edició anterior el monotip escollit és el M 34 de la drassana Archambault.

SBC-ABC

anclas

 
El CN Cambrils, acull el Campionat d'Espanya de Vela Infantil i la Concentració de canvi de classe aquest mes de juny
 
El CN Cambrils ha sigut l'aparador de l'esdeveniment esportiu més important a nivell nacional en categoria de vela infantil; el Campionat d'Espanya per a les classes Optimist, Làser 4.7 i Techno 293
 
5/06/2012

CampEsp2 CN Cambrils
Del 19 al 25 de juny més de 230 regatistes de diferents clubs de tot el país han passat per Cambrils per a competir en aquest esdeveniment esportiu de primer nivell.
Des del Club Nàutic Cambrils s’anima als joves regatistes a formar part d'aquest gran esdeveniment i a familiars i amics a gaudir de l'espectacle i de la ciutat de Cambrils.
 
D’altra banda l'últim cap de setmana d'aquest mes de juny (29, 30 i 1 de juliol), en el marc del Campionat d'Espanya de Vela Infantil al CN Cambrils es celebra la Concentració de canvi de classe. Tots aquells nens que enguany deixen la classe optimist, podran provar les diferents embarcacions de vela juvenil per al canvi de classe (420, techno 293, 29er, Làser, Europa i Patí de vela).

SBC-FCV
 

anclas


Marcelo Cairo del CN Cambrils guanya el Campionat de Catalunya d’Optimist 2012

La competició puntua dins el circuit català per decidir els integrants de la secció catalana de vela que participaran al Campionat d’Espanya

Cambrils optmist2
El Club Nàutic Cambrils va organitzar a finals de maig l’últim episodi del Campionat de Catalunya de vela infantil (classe Optimist), en el que el cambrilenc Marcelo Cairo es va proclamar campió.
Després d’un dissabte marcat pel poc vent i la boira en el que els participants no van poder realitzar les proves previstes, el diumenge es va desenvolupar amb total normalitat. Amb un vent fluix de xaloc d’una intensitat mitja de cinc nusos s’han pogut realitzar un total de cinc proves, tres del Grup 1 i dos del Grup 2.

Durant els quatre dies de Campionat el grup 1 va realitzar un total de nou proves deixant com a guanyador de la classificació general al cambrilenc Marcelo Cairo (CN Cambrils). El van seguir Carla Munté (CN Salou) i Paula Igual (CN Vilassar de Mar). Cairo, va liderar aquesta classificació durant totes les jornades proclamant-se, finalment, campió del seu grup. Pel que fa al grup 2, degut a les males condicions meteorològiques van realitzar tan sols set proves. La classificació final la lidera Iker Bengoetxea Grau (CM Torredembarra); Jan Sanfeliu (CM Altafulla) ha quedat en segona posició i Nicolás Vienne (CN Garraf) en tercer lloc.


SBC-CN Cambirls 
 

anclas

El CN l’Escala acull l’última prova de la IX l’Escalagde

El Stephel de Jean-Pierre Besset es proclama vencedor d’aquesta edició

5/06/2012

IX l’Escalagde l'Escala
La novena edició de l’Escalagde congregava fins a 24 embarcacions a Cap d’Agde, el dijous 17 de maig, per tal de disputar la primera prova de la competició, 90 milles que van dur als navegants fins al Club Nàutic l’Escala. El vent, un est-sud est d’uns 15 nusos, va acompanyar als regatistes durant tot el recorregut, mentre que la pluja feia acte de presència a la nit mentre començaven a arribar a l’Escala.

El dissabte es disputava l’última prova, que enfrontava fins a 22 tripulacions a un recorregut d’unes 12 milles amb sortida i arribada a l’Escala. El lideratge de la màniga fou per dos equips de la classe R3, el Cezar (Bénéteau Figaro One), de Christophe Mariette i el Mojito (Archambault Grand Surprise), de Marc Soissons.
La tripulació de Jean-Pierre Besset s’imposava també entre els inscrits de la classe E, on el seguien els de Henri Cauquil i l’Histoire d’Eau (Sun Shine RE), de Frederic Guiraud. A la categoria D, els líders foren el Matifou 3 (Attalia Q), d’Olivier Caucat; el Farfadet (Symphonie Q), de Bernard Coursieres; i el Shanti (Bénéteau First 345 PT). En la classe F, les tres tripulacions reconegudes varen ser la del Jeminy, la de l’Azurea (Bénéteau First 40.7), de Jean Marc Maurel i la del Noelice (Bénéteau First 35 (2) G), de Gilles Vaille, mentre que la del Cezar es feia amb la victòria del grup R3. Tots els participants van poder gaudir d’un sopar que va posar punt i final a la regata transfronterera.


SBC-CN l’Escala