Acpet – Port News

Neix el ‘Balcó gastronòmic del Port Olímpic’, un nou espai de restauració que connectarà la Ciutat amb el mar

 Breaking News

Neix el ‘Balcó gastronòmic del Port Olímpic’, un nou espai de restauració que connectarà la Ciutat amb el mar

Neix el ‘Balcó gastronòmic del Port Olímpic’, un nou espai de restauració que connectarà la Ciutat amb el mar
agost 14
00:09 2022

Les obres començaran a principis del 2023 i finalitzaran l’estiu del 2024, coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de VelaPanoràmica del nou Port Olímpic

Cuines de qualitat, diverses i amb caràcter barceloní en un entorn incomparable. Aquests són els atributs principals que definiran el Balcó Gastronòmic, l’espai de restauració que el Port Olímpic estrenarà a final de l’estiu del 2024. L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), invertirà 15,9 M€ per fer realitat la renovació completa del Moll de Gregal, àmbit on continuarà ubicada la nova zona de restauració.

En total, es preveu actuar sobre una superfície de més de 24.000 m2. Les obres s’avancen i s’iniciaran a principis de l’any vinent. L’objectiu és que estiguin enllestides l’estiu del 2024, coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela a la ciutat. Onze restaurants i tres espais gourmet faran del Port Olímpic un nou referent de la gastronomia de la ciutat, i conformaran un pol de restauració singular, obert als barcelonins i barcelonines i pensat per reconnectar amb el mar.

El nou model de restauració es basa en establiments que apostin per l’alimentació saludable i sostenible, i que ofereixin propostes complementàries, que vagin des de la cuina de mercat fins a l’avantguarda culinària amb l’objectiu d’arribar a un públic local de perfil ampli i divers. Tot plegat permetrà fer del Port Olímpic un nou entorn emblemàtic dissenyat per gaudir del litoral a través d’una mostra representativa de la millor gastronomia de la ciutat.

La tria dels futurs restauradors, que es farà per mitjà d’un concurs que s’iniciarà passat l’estiu, tindrà en compte qüestions com la qualitat i l’estil de cuina i producte, així com les propostes de disseny i ambient dels locals, i les mesures de sostenibilitat introduïdes, entre altres aspectes.

El Balcó Gastronòmic va més enllà de sumar catorze propostes gastronòmiques. Implica crear un espai singular, únic i coherent. Per fer-ho possible, el Port redibuixarà per complet la seva fisonomia per oferir una experiència innovadora basada en una arquitectura moderna, integrada a l’entorn i que transmet dinamisme i seguretat.

La llum i la transparència seran dos elements protagonistes en la definició dels espais interiors, on materials com el vidre facilitaran la comunicació visual amb el mar i l’activitat portuària. A més, els locals situats al nivell superior s’ubicaran a un voladís sobre el mar, mirant a la platja de la Nova Icària, incrementant encara més la sensació d’obertura i proximitat al litoral.

La reforma de l’espai exterior seguirà una premissa fonamental: crear un entorn sense obstacles que afavoreixi el passeig fins a la vora del mediterrani. Per fer-ho possible, s’han previst diferents actuacions que milloraran el diàleg entre el Port Olímpic, la platja i la ciutat. Així, el nou centre gastronòmic disposarà d’una connexió directa amb la platja de la Nova Icària, i tres eixos verticals equipats amb escales i ascensors que milloraran la connexió de tots els àmbits del Port amb la ciutat. A més, es construiran zones d’estada i miradors que convidaran a relaxar-se, seure-hi i gaudir de les vistes.

Les concessions dels actuals restauradors van finalitzar el 3 d’abril del 2020. Des d’aleshores han tingut contractes temporals, la finalització dels quals es correspon amb l’inici d’obres dels nous espais, que començaran a principis de l’any vinent. En els propers mesos també es produirà la licitació que ha de garantir la concurrència en el sector, alhora que s’assegura la continuïtat dels llocs de treball.

Fins que es produeixi la inauguració dels nous espais gastronòmics, els treballadors i treballadores que tenen garantida la seva continuïtat, independentment dels nous adjudicataris, tindran accés als serveis d’orientació professional de Barcelona Activa i a un complet pla formatiu que preveu diferents itineraris dins l’àmbit de l’hostaleria i la restauració. L’objectiu és fomentar el creixement professional d’aquestes persones i facilitar l’actualització dels seus coneixements d’acord amb les actuals necessitats del mercat en posicions com les de cambrer, ajudant de cuina o cap de cuina. Coneixement d’idiomes, atenció al client, gestió de compres, tècniques de barista o innovació culinària són algunes de les disciplines incloses en les 1.000 hores de formació previstes.

/ ACPET-Port Olímpic

Share

Related Articles

ACPET NEWS nº 165 – març 2024

Regístrate

April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930