Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/acpet.es/httpdocs/port-news-acpet/wp-content/plugins/wp-twitter-timeline/wp-twitter-timeline.php on line 236

Acpet – Port News

L’ACPET compareix al Parlament davant la Comissió del Projecte de Llei d’Ordenació del Litoral

 Breaking News

L’ACPET compareix al Parlament davant la Comissió del Projecte de Llei d’Ordenació del Litoral

L’ACPET compareix al Parlament davant la Comissió del Projecte de Llei d’Ordenació del Litoral
agost 05
18:06 2019
parlament 17 juliol

Albert Bertran (President de l’ACPET), Esther Roca (Directora Tècnica de Ports de la Generalitat), Miquel Guarner (Secretari General d’ADIN), Lourdes Aran (Advocada de l’ACPET) i Xavier Garcia (Gerent de l’ACPET)

Albert Bertran, President de l’ACPET, va tornar a demanar amb la màxima urgència l’aprovació de la Llei de Ports

El President de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET), Albert Bertran, va comparèixer dimecres 17 de juliol al Parlament de Catalunya davant la Comissió del Projecte de Llei d’Ordenació del Litoral. L’ACPET va expressar davant els diferents partits polítics la seva posició d’avant d’aquesta nova Proposta de Llei. 

Durant la compareixença el President de l’ACPET va tornar a demanar amb la máxima urgència l’aprovació de la Llei de Ports, destacant la força dels Ports Esportius Catalans, “A Catalunya treballem tots plegats, amb independència de la personalitat jurídica del Concessionari, fet que no passa en cap altre Comunitat Autònoma, això ha esdevingut en que el sistema portuari català sigui capdavanter.”, va destacar Bertran. 

Afegint que “Deia que érem capdavanters i ara ens em quedat els últims, perquè tots els nostres competidors tenen la seva Llei aprovada i gaudeixen d’una seguretat jurídica que nosaltres no tenim. Volem continuar sent el que sempre hem estat, ports de referència. Que el litoral català sigui un cop més, el litoral on trobar els millors ports esportius. Per això necessitem que s´aprovi sense més demores la Llei de Ports.”

El President de l’ACPET va destacar que l’Associació Catalana de Ports entén com un element positiu el poder mantenir la diferència entre la normativa de protecció del litoral i la normativa portuària, oferint-se per col·laborar estretament amb l´Administració i Ajuntaments per aportar la seva experiència en l’ordenació i gestió, si s´escau, del litoral català, del que els ports en formen part.

Durant la compareixença es va donar molta rellevànçia a la Sostenibilitat i el Medi Ambient, en aquest aspecte el President de l’ACPET va remarcar que “els ports estem absolutament conscienciats sobre la necessitat de protegir el mar perquè és la nostre raó de ser. Igual que estem realitzant una exhaustiva campaña contra el plástic d´un sol ús, i informant als nostres navegants de que tot el plàstic que surti al mar té que ser retornat a terra i depositat en els corresponents punts de recollida. També tenim previst engegar una campanya per advertir sobre la necessitat de que el navegant sapiga on pot fer estades de fondeig i on no. Els ports podem fer una gran tasca en la protecció d’aquest tresor tan nostre que són les praderas de posidònia.”

Per acabar Bertran també va fer menció sobre la prioritat de que la gestió dels Camps de boies sigui competència  del propi gestor portuari.

D’altra banda l’ACPET va tornar a fer palesa la seva solidaritat amb la problemàtica que pateixen els Clubs Nàutics de Platja, ja que molts d´ells estan destinats a desapareixer per la normativa estatal de la Llei de Costes. Des de l’Associació pensen que la Llei d’Ordenació del Litoral té que donar als Clubs Nàutics de Platja la cobertura legal per poder sobreviure, remarcant que la gran tasca social i esportiva que han realitzat al llarg dels anys bé ho mereix.

Text complet compareixença President de l’ACPET al Parlament 

/ ACPET

Share

Related Articles

ACPET NEWS nº 138 – maig 2021

Regístrate

May 2021
M T W T F S S
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31