Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/acpet.es/httpdocs/port-news-acpet/wp-content/plugins/wp-twitter-timeline/wp-twitter-timeline.php on line 236

Acpet – Port News

L’ACPET demana alternatives sostenibles a l’actual prohibició de fondeig d’embarcacions a les Illes Medes i a les cales Padrosa, Farriola i Montgó

 Breaking News

L’ACPET demana alternatives sostenibles a l’actual prohibició de fondeig d’embarcacions a les Illes Medes i a les cales Padrosa, Farriola i Montgó

L’ACPET demana alternatives sostenibles a l’actual prohibició de fondeig d’embarcacions a les Illes Medes i a les cales Padrosa, Farriola i Montgó
juliol 21
18:51 2020

En defensa del dret dels usuaris i propietaris d’embarcacions de gaudir de la lliure navegació, sempre amb cura i respecte per la posidònia, s’ha adreçat una carta a Ports de la Generalitat i al Departament de Territori i Sostenibilitat109904085_3365975063425381_1252427586826853960_o

L’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET), en defensa del dret dels usuaris i propietaris d’embarcacions de gaudir de la lliure navegació, sempre amb cura i respecte per la posidònia, ha adreçat una carta a Ports de la Generalitat i al Departament de Territori i Sostenibilitat per tal de que els ajudin en fer valer aquest dret. En aquest sentit l’ACPET ha exposat a la carta que: 

El Parc Natural del citat parc ha publicat, en data de 13 de juliol, el tríptic informatiu relatiu a les activitats marines del seu àmbit marí on s’indica la prohibició de fondeig d’embarcacions a les Illes Medes i a les cales Padrosa, Farriola i Montgó, preveient únicament el fondeig a través de boies de pagament a les Illes Medes i a la Cala Montgó. En dates similars s’ha procedit a la instal·lació de boies de senyalització d’aquests espais on es prohibeix el fondeig a raó de la conservació de la posidònia present en el fons marí. 

Aquests indrets, abrigats dels vents predominants a la zona, han estat tradicionalment punts de fondeig de les embarcacions esportives dels Ports de l’Escala i l’Estartit i també d’altres embarcacions de la zona d’influència d’aquests. En aquest sentit, des d’aquests Ports, es percep aquesta nova mesura com una clara limitació a la seva activitat i té conseqüències terribles per aquesta, tenint en compte que es tracta majoritàriament d’embarcacions de petita eslora que no poden navegar més enllà de la seva àrea de navegació habitual. 

Tant el Club Nàutic l’Escala com el de l’Estartit són dos entitats de referència des del punt de vista de la qualitat i la gestió ambiental de les seves instal·lacions, i han estat pioneres en promoure la navegació responsable i les bones pràctiques ambientals, tant a port com a mar, especialment en el què respecta al fondeig de les embarcacions. Es tracta, doncs, d’entitats plenament compromeses en la conservació del valuós entorn natural al qual donen accés. 

La visió del sector i en particular la dels Ports citats és la de fer compatible la conservació de l’entorn natural amb la realització d’activitat nàutica, font de llocs de treball, de riquesa i prosperitat en el territori. No s’entén que es prohibeixi i no s’aportin solucions al mateix temps, afectant directament a l’activitat nàutica i la seva viabilitat en uns moments molt complicats des del punt de vista econòmic i social. 

Des de l’Associació Catalana de Ports es proposa el següent: 

  • Posposar la mesura presa enguany de senyalitzar àrees de prohibició del fondeig.
    Reforçar la informació als usuaris respecte la importància del fondeig responsable i 
  • d’evitar el fondeig sobre les praderies de posidònia.
    Ordenar el fondeig en aquestes àrees on ara s’ha prohibit, a través de solucions 
  • tècniques i ecològiques que permetin d’una banda conservar i de l’altre seguir gaudint d’aquest entorn per part dels usuaris. 

Demanem a la seva persona que, en el exercici de les seves responsabilitats pel lloc que ocupa i per la relació que té amb els Ports esportius i turístics, prengui mesures i intercedeixi en la rectificació de les mesures preses pel Parc Natural, aportant solucions en la línia de disposar de fondejos ecològics allà on hi hagi presència de posidònia. 

A l’espera de les seves actuacions i respostes, quedem a la seva disposició per qualsevol consulta o aclariment sobre aquest particular. 

Salutacions cordials. 

Albert Bertran Romero
President Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics 

/ ACPET

 

Share

Related Articles

ACPET NEWS nº 132 – setembre 2020

Regístrate

September 2020
M T W T F S S
« Jul    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930